USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Україні з грудня запрацює "Державний оператор тилу": Чим займатиметься

Агенцію очолив Арсен Жумаділов
харчування ЗСУ
Джерело: відкриті джерела

В Україні з грудня запрацює закупівельна агенція "Державний оператор тилу", яка забезпечуватиме українських військових харчуванням. Про це розповів заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков під час брифінгу.

"У правилах торгів ми впровадили деякі зміни, щоб не було перебоїв в постачанні їжі, і головне – унеможливити корупцію. По-перше, з грудня цього року всіма закупівлями Міноборони буде займатись агенція "Державний оператор тилу", це наш новий інструмент в закупівлях, який повністю візьме на себе весь функціонал. Його працівники будуть аналізувати ринок, дивитись ціни, будуть спілкуватись з виробниками, постачальниками безпосередньо, будуть їх оцінювати, дивитись на їх історію, аналізувати роботу і приймати відповідальні рішення щодо роботи і провадження тендерних закупівель", – наголосив Кліменков.

Хто очолив агенцію?

Міністр оборони України Рустем Умєров 30 жовтня підписав контракт та наказ про призначення Арсена Жумаділова гендиректором держпідприємства "Державний оператор тилу".

Чим займатиметься "Державний оператор тилу"?

Державний оператор тилу працюватиме над тим, щоб у військових, які потребують особливого харчування через релігійні погляди, з’явилась халяльна і кошерна їжа. Про це заявив керівник Державного оператора тилу Арсен Жумаділов в інтерв’ю "Українській правді".

"Коли я служив, мене не запитали, чи є якісь особливі потреби (щодо харчування, – ред.). Тому гадаю, що агрегованих даних про те, скільки потрібно халяльної, кошерної і вегетаріанської їжі, напевно, немає. Але ми маємо говорити не про кількість, а про підхід, про те, що ми поважаємо всіх військовослужбовців: якщо людина мобілізувалася, ми як держава маємо зробити все залежне від нас, щоб забезпечити її потреби. Відповідно, навіть якщо це кілька сотень або кілька тисяч (військовослужбовців, – ред.), все одно варто цим займатися. Я не бачу якогось суттєвого здорожчання цієї історії в товарному сенсі", – пояснив він.

За словами Жумаділова, Державний оператор тилу виступає за те, щоб меню для військовослужбовців розробляли не лише начпроди військових частин, а й дієтологи та нутриціологи, бо це, на його думку, є "більш ефективною практикою".

Як зараз закуповують продукти для ЗСУ?

Наразі їжу для Збройних сил України Міноборони тимчасово закуповує за новими правилами. Вони будуть діяти на перехідний період, поки "Державний оператор тилу" не візьме на себе всі обов’язки для забезпечення потреб армії.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція