USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

В Україні впроваджуються іспити для набуття громадянства

Іспити складатимуться з 20 завдань з основ Конституції України та 25 завдань з історії України
паспорт України
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Для набуття українського громадянства відтепер необхідно скласти обовʼязкові іспити. Про це повідомляє Міністерство освіти та науки.

Особи, які хочуть отримати громадянство України, мають скласти іспити з основ Конституції України та історії України. Це стосується і тих, хто набув громадянство, але має право протягом двох років скласти іспит (відтермінування у зв'язку з проходженням військової служби за контрактом, визначних заслуг перед Україною тощо).

Для реєстрації необхідно буде створити електронний кабінет та подати заявку в електронній формі, детальний алгоритм буде опублікований згодом.

Іспити складатимуться з 20 завдань з основ Конституції України та 25 завдань з історії України. Для забезпечення прозорості іспит фіксуватимуть на відео. У разі успішного складання учасники отримають відповідні сертифікати.

Іноземці відтепер зможуть служити в Нацгвардії

22 лютого Зеленський підписав указ, яким дозволив іноземцям та особам без громадянства служити в Національній гвардії України. 

Вони можуть служити в армії за контрактом як на рядових посадах, так і на посадах сержантського і старшинського складу.

Читайте також:
Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції
Зеленський Зеленський "втомився" від Шмигаля і збирається його звільнити
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти