USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

В Україні судитимуть ще 59 депутатів Держдуми РФ, які проголосували за визнання "Л/ДНР"

Фігурантам загрожує до 15 років ув'язнення або довічне позбавлення волі
Госдума РФ
Джерело: відкриті джерела

Прокурори скерували до суду обвинувальні акти стосовно 59 депутатів Держдуми РФ, які голосували за визнання псевдореспублік "Л/ДНР". Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Як встановило слідство, у лютому 2022 року депутати підтримали постанову про звернення до президента Росії з проханням визнати "незалежність" тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Крім того, 22 лютого вони проголосували за ратифікацію так званого "договору про дружбу, співробітництво і взаємну допомогу" між країною-агресором і "Л/ДНР".

Тим самим депутати сприяли реалізації плану з початку повномасштабного вторгнення в Україну, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків.

У СБУ зазначають, що на підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігурантам про підозру за ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Фігурантам загрожує до 15 років ув'язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, суд схвалив клопотання Офісу генпрокурора про здійснення спеціального судового провадження щодо колишнього керівництва МВС у справі Майдану.

Читайте також:
Окупанти б’ють рекорд: Лише за березень суди РФ винесли майже 700 вироків за втечу зі служби Окупанти б’ють рекорд: Лише за березень суди РФ винесли майже 700 вироків за втечу зі служби
Росія може змінити тактику і обрати нові цілі для ударів по Україні, – ISW Росія може змінити тактику і обрати нові цілі для ударів по Україні, – ISW
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ
Росіяни модернізують Росіяни модернізують "Шахеди" та нарощують темпи їхнього виробництва