USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В Україні планують розпочати виробництво бойових машин піхоти ASCOD

Наразі БМП ASCOD перебуває на озброєнні провідних армій світу та таких країн, як Іспанія, Велика Британія та Австрія
БМП ASCOD
БМП ASCOD
Джерело: Українська Бронетехніка

В Україні можуть розпочати ліцензійне виробництво бойових машин піхоти ASCOD, яку мають на озброєнні кілька країн НАТО. Про це повідомили в пресслужбі "Української бронетехніки".

"Досвід сучасної війни продемонстрував величезну цінність броньованої техніки для збереження життя наших військових. Саме тому ми плануємо постачати та виробляти в Україні бойові машини піхоти стандартів НАТО", – розповів гендиректор "Української бронетехніки" Владислав Бельбас.

Зазначається, що фахівці "Української бронетехніки" спільно з військовослужбовцями ЗСУ, ДНДІ випробувань та сертифікації озброєння та військової техніки та спеціалістами холдингу Czechoslovak Group відвідали виробничі потужності General Dynamics European Land Systems у м. Трубія (Іспанія), де ознайомилися з виробництвом колісної та гусеничної техніки.

"Українські військовослужбовці випробували БМП з метою порівняння динамічних властивостей ASCOD з існуючою на озброєнні ЗСУ технікою", – йдеться у повідомленні.

За словами гендиректора "Української бронетехніки", наразі обговорюється можливість в найкоротший термін постачати ASCOD в Україну, якнайшвидше організувати виробництво та обслуговування платформи в Україні та інтегрувати передові системи озброєння, електроніки та зв’язку для досягнення оперативної сумісності ЗСУ та НАТО.

Що відомо про бойові машини ASCOD?

В "Українській бронетехніці" кажуть, що універсальна платформа ASCOD може бути оснащена різноманітними системами озброєння: бойовими модулями з автоматичними гарматами 30/40 мм типу МК 44 Bushmaster, баштами з гарматами калібрів 105 мм або 120 мм та протитанковими керованими ракетними комплексами.

"Платформа оснащена унікальними системами балістичного та протимінного захисту, що забезпечує рівень захисту відповідно до STANAG 4569 – рівень 4 для балістичного захисту (бронебійний постріл калібру 14,5 мм) та рівень 4a/4b для протимінного захисту (10 кг вибухової речовини)", – йдеться у повідомленні.

Наразі ASCOD перебуває на озброєнні провідних армій світу та країн НАТО таких як Іспанія, Велика Британія, Австрія та інших.

Раніше ми писали, що "Українська бронетехніка" налагодила спільне виробництво 120-мм мін з двома країнами НАТО.

Зазначалося, що 120-мм міномет на сьогодні є одним з найбільш розповсюджених видів артилерійської зброї української армії. 120-мм міни ефективно вражають ворожу живу силу і техніку, знищують укриття, вогневі позиції та допомагають українським захисникам наближати Перемогу. 

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму