USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В Україні на аукціони виставили 12 спецдозволів на користування надрами

Загальна початкова вартість лотів становить понад 23 млн гривень
надра
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Державна служба геології та надр України оголосила на 19 жовтня аукціони, на яких пропонує для продажу ділянки надр із загальною початковою ціною у понад 23 млн гривень. Про це поінформували в пресслужбі Держгеонадр.

"Оголошуємо проведення сьомих аукціонів у 2023 році, на яких пропонуємо ділянки надр з покладами піску, суглинку, глини, мергелю, сапропелю, піску кварцового, глини легкоплавкої, вапняку, гравію, піщано-галькового матеріалу, торфу, гіпсу, гравійно-піщаної породи", – йдеться в повідомленні.

А загальна початкова вартість лотів становить 23 млн 060 тис. 863 гривень.

Торги заплановані на 19 жовтня і проходитимуть на платформі Prozorro.Продажі – в режимі реального часу. Всі об’єкти номіновані надрокористувачами.

Що пропонують?

Серед запропонованих до продажу ділянок надр:

  • ділянка Брудок (корисна копалина – пісок);
  • родовище Охнич (корисна копалина – сапропель);
  • лівобережна ділянка Мліївського родовища (корисні копалини – суглинок, глина, мергель);
  • ділянка Сюртівська Західна (корисна копалина – пісок кварцовий);
  • родовище Краснопільське (Михайлівське; основна корисна копалина – глина).

Раніше

На початку вересня Кабінет міністрів України вніс зміни до правил проведення публічних закупівель під час дії воєнного стану. Тепер замовник окрім уже чинних процедур має обґрунтувати та пояснити необхідність публічних закупівель на суму понад 50 тис. гривень, повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Таке обґрунтування має підтвердити керівництво замовника.

"Тендер через Prozorro сам по собі не гарантує автоматичного позитивного результату. Багато хто пам'ятає випадки, коли закупівля пройшла прозоро, конкурентно і за правилами, але обґрунтованість потреби або умови закупівлі викликала суспільний резонанс", – пояснила міністр економіки Юлія Свириденко.

Новини за темою: Рівненська АЕС оголосила тендер на закупівлю пива

Читайте також:
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Готель Готель "Україна" у центрі Києва виставили на продаж: Початкова ціна стартує з понад мільярда гривень
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот