USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

В Україні частину закордонних паспортів визнали недійсними

У лютому в системі оформлення біометричних паспортів відбулося оновлення програмного забезпечення
паспорт
Джерело: відкриті джерела

Частину закордонних паспортів в Україні визнали недійсними через різну транслітерацію. Про це повідомляє Державна міграційна служба.

Зазначається, що у лютому 2023 року в системі оформлення біометричних паспортів відбулося оновлення програмного забезпечення.

У разі різної транслітерації у паспорті для виїзду за кордон та ID-картці (внутрішньому паспорті) дійсним визнається той документ, який оформлений останнім. Тобто, якщо людина оформила спочатку паспорт для виїзду за кордон, а потім ID-картку з іншим написанням прізвища чи імені латинськими літерами, то закордонний паспорт буде автоматично визнаний недійсним.

Перевірити дійсність документів можна на сторінці "Перевірка недійсних документів".

У разі виявлення розбіжностей слід звертатися до підрозділів міграційної служби, ЦНАПу чи "Паспортного сервісу".

Нові правила запроваджені у лютому 2023 року. Вони не стосуються громадян, які мають паперовий внутрішній паспорт, оскільки в ньому відсутня транслітерація імені латинкою.

Читайте також:
Заборона видачі паспортів чоловікам призовного віку за кордоном не стосується консульств, – МЗС Заборона видачі паспортів чоловікам призовного віку за кордоном не стосується консульств, – МЗС
Призовники більше не зможуть отримати паспорти за межами України Призовники більше не зможуть отримати паспорти за межами України
Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – "Нафтогаз"
Консульства призупинили надавати послуги чоловікам призовного віку. МЗС обіцяє, що скоро розʼяснить подальший порядок роботи Консульства призупинили надавати послуги чоловікам призовного віку. МЗС обіцяє, що скоро розʼяснить подальший порядок роботи