USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

В родичів очільника Нацполу журналісти-розслідувачі знайшли бізнес, який викликає сумніви

Вигівський говорить, що про родинні справи нічого не знає
Вигівський
Джерело: відкриті джерела

Елітні автівки, нерухоме майно та сумнівний бізнес мають родичі очільника Національної поліції Івана Вигівського. Однак він, попри те що й сам користувався автівками та майном родичів, говорить, що про родинні справи нічого не знає, повідомляє проєкт Bihus.info.

Журналісти розповідають, що у своїх деклараціях Вигівський постійно вказує, що користується чужим майном – орендує або ж позичає. Натомість власники цих активів не мають належних доходів, аби ними володіти. Щобільше, деякі з них не можуть чітко відповісти на питання про майно, яке нібито є їхнім.

"Після призначення в столицю Вигівський оселився в приватному будинку під Києвом вартістю 6,5 млн гривень. Він оформлений на давню подругу родини з Миколаєва, втім остання, за даними журналістів, не мала співмірних з такою покупкою доходів, до того ж не змогла відповісти на питання журналістів, ні де знаходиться "її" будинок, ні скільки в ньому квадратів тощо", – кажуть розслідувачі.

На тещу Вигівського оформлені елітні автомобілі – Hyundai Santa Fe, потім Volkswagen Touareg. Ними і користувався Вигівський. Згодом теща продала Touareg і виручені кошти – 900 тис. гривень – подарувала доньці на придбання Audi SQ5. Натомість теща придбала нову Audi SQ8.

"Такі коштують від 100 тис. доларів, а теща Вигівського не має ні бізнесу, ні навіть зарплатні уже багато років ніде не отримує", – констатують у публікації.

Найбільше питань виникає до сестри Вигівського – Оксани Альховік. У Bihus.info з'ясували, що на неї оформлений приватний будинок в передмісті Миколаєва, в якому поліцейський жив, коли працював в тамтешньому управлінні.

"Цікаво, що на момент покупки сама вона жила не там, а в маленькому селі під Миколаєвом, де працювала в сільській школі вчителькою молодших класів із зарплатнею близько 60 тис. грн/рік. Кілька років потому сестру Вигівського оформили на роботу до брата в Миколаївську поліцію. Тоді вона теж переїхала до міста, однак оселилася уже в маленькому будиночку на 32 кв. м. на околиці", – йдеться в розслідуванні.

Після призначення Альховік раптом почала займатися бізнесом – у 2019 році вона увійшла до складу засновників ТОВ "Югнефтепродукт", що займається гуртовою торгівлею пальним. Партнером у цій компанії кілька років був чоловік власниці будинку, в якому нині живе Вигівський.

Наразі в сестри очільника Нацполу – половина бізнесу з річним виторгом близько 400 млн гривень.  

"При цьому виявилося, що ТОВ "Югнефтепродукт" сестри очільника Нацполіції кілька років торгував із фігурантами кримінальних проваджень самого Нацполу", – додають журналісти. 

Коментар Вигівського

Іван Вигівський у відповіді на запит Bihus.info заявив, що не знає про те, на які гроші його сестра купувала будинок, де він жив; не знає, звідки в тещі автомобілі; не знає про кримінал щодо фірм-партнерів його сестри, бо не втручається у роботу своїх слідчих.

Насамкінець про інших

Нещодавно журналісти-розслідувачі дізналися, що родичі низки колишніх українських високопосадовців, народних депутатів, суддів та прокурорів придбали елітну нерухомість у житлових комплексах Дубаю.

Загальна вартість таких знахідок становить близько 30 мільйонів доларів.

Йдеться про ексміністра екології Миколу Злочевського, колишнього президента і народного депутата "Мотор Січі" В’ячеслава Богуслаєва, лобіста концерну "ЄДАПС" та ексрегіонала Василя Грицака, колишнього суддю Артура Ємельянова та ексзаступника прокурора Одеської області Олега Корнілова.

Читайте також:
Вбивство Фаріон: Поліція вивчає відео ймовірної стрілянини в мовознавицю, яке з'явилося в мережі Вбивство Фаріон: Поліція вивчає відео ймовірної стрілянини в мовознавицю, яке з'явилося в мережі
В одному із ТЦК Тернопільщини посадовці на ухилянтах у місяць заробляли від 100 до 150 тис. доларів В одному із ТЦК Тернопільщини посадовці на ухилянтах у місяць заробляли від 100 до 150 тис. доларів
В Ірину Фаріон стріляв той чоловік, якого розшукує поліція, є безпосередні свідки убивства, - джерела В Ірину Фаріон стріляв той чоловік, якого розшукує поліція, є безпосередні свідки убивства, - джерела
Росіяни вбили в Україні 562 дитини Росіяни вбили в Україні 562 дитини