USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50
Втрати росіян: 6 7 4 2 7 0 (+1420)
USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50

В родичів очільника Нацполу журналісти-розслідувачі знайшли бізнес, який викликає сумніви

Вигівський говорить, що про родинні справи нічого не знає
Вигівський
Джерело: відкриті джерела

Елітні автівки, нерухоме майно та сумнівний бізнес мають родичі очільника Національної поліції Івана Вигівського. Однак він, попри те що й сам користувався автівками та майном родичів, говорить, що про родинні справи нічого не знає, повідомляє проєкт Bihus.info.

Журналісти розповідають, що у своїх деклараціях Вигівський постійно вказує, що користується чужим майном – орендує або ж позичає. Натомість власники цих активів не мають належних доходів, аби ними володіти. Щобільше, деякі з них не можуть чітко відповісти на питання про майно, яке нібито є їхнім.

"Після призначення в столицю Вигівський оселився в приватному будинку під Києвом вартістю 6,5 млн гривень. Він оформлений на давню подругу родини з Миколаєва, втім остання, за даними журналістів, не мала співмірних з такою покупкою доходів, до того ж не змогла відповісти на питання журналістів, ні де знаходиться "її" будинок, ні скільки в ньому квадратів тощо", – кажуть розслідувачі.

На тещу Вигівського оформлені елітні автомобілі – Hyundai Santa Fe, потім Volkswagen Touareg. Ними і користувався Вигівський. Згодом теща продала Touareg і виручені кошти – 900 тис. гривень – подарувала доньці на придбання Audi SQ5. Натомість теща придбала нову Audi SQ8.

"Такі коштують від 100 тис. доларів, а теща Вигівського не має ні бізнесу, ні навіть зарплатні уже багато років ніде не отримує", – констатують у публікації.

Найбільше питань виникає до сестри Вигівського – Оксани Альховік. У Bihus.info з'ясували, що на неї оформлений приватний будинок в передмісті Миколаєва, в якому поліцейський жив, коли працював в тамтешньому управлінні.

"Цікаво, що на момент покупки сама вона жила не там, а в маленькому селі під Миколаєвом, де працювала в сільській школі вчителькою молодших класів із зарплатнею близько 60 тис. грн/рік. Кілька років потому сестру Вигівського оформили на роботу до брата в Миколаївську поліцію. Тоді вона теж переїхала до міста, однак оселилася уже в маленькому будиночку на 32 кв. м. на околиці", – йдеться в розслідуванні.

Після призначення Альховік раптом почала займатися бізнесом – у 2019 році вона увійшла до складу засновників ТОВ "Югнефтепродукт", що займається гуртовою торгівлею пальним. Партнером у цій компанії кілька років був чоловік власниці будинку, в якому нині живе Вигівський.

Наразі в сестри очільника Нацполу – половина бізнесу з річним виторгом близько 400 млн гривень.  

"При цьому виявилося, що ТОВ "Югнефтепродукт" сестри очільника Нацполіції кілька років торгував із фігурантами кримінальних проваджень самого Нацполу", – додають журналісти. 

Коментар Вигівського

Іван Вигівський у відповіді на запит Bihus.info заявив, що не знає про те, на які гроші його сестра купувала будинок, де він жив; не знає, звідки в тещі автомобілі; не знає про кримінал щодо фірм-партнерів його сестри, бо не втручається у роботу своїх слідчих.

Насамкінець про інших

Нещодавно журналісти-розслідувачі дізналися, що родичі низки колишніх українських високопосадовців, народних депутатів, суддів та прокурорів придбали елітну нерухомість у житлових комплексах Дубаю.

Загальна вартість таких знахідок становить близько 30 мільйонів доларів.

Йдеться про ексміністра екології Миколу Злочевського, колишнього президента і народного депутата "Мотор Січі" В’ячеслава Богуслаєва, лобіста концерну "ЄДАПС" та ексрегіонала Василя Грицака, колишнього суддю Артура Ємельянова та ексзаступника прокурора Одеської області Олега Корнілова.

Читайте також:
У Смілі двоє чоловіків заробили на продажі гуманітарних авто більше ніж 31 млн гривень У Смілі двоє чоловіків заробили на продажі гуманітарних авто більше ніж 31 млн гривень
Понад дві тисячі викликів через так звані замінування опрацювали правоохоронці за 14 жовтня Понад дві тисячі викликів через так звані замінування опрацювали правоохоронці за 14 жовтня
Вчилися ліквідовувати наслідки ракетних ударів по хімічно-небезпечних об'єктах та багатоповерхівках: В Україні провели масштабні навчання Вчилися ліквідовувати наслідки ракетних ударів по хімічно-небезпечних об'єктах та багатоповерхівках: В Україні провели масштабні навчання
Понад 1700 дітей в Україні числяться в Реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Понад 1700 дітей в Україні числяться в Реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин