USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У РФ оголосили вирок заступнику командира підрозділу батальйону "Айдар": Засудили до 16 років колонії

В Росії Дениса Муригу визнали винним нібито в "організації незаконного збройного формування" та "проходженні навчання з метою здійснення терористичної діяльності"
Денис Мурига
Денис Мурига
Джерело: відкриті джерела

Затриманого заступника командира підрозділу батальйону "Айдар" Дениса Муригу в Росії засудили до 16 років колонії суворого режиму, повідомляє "Інтерфакс". Вирок ухвалив Південний окружний військовий суд, розташований у Ростові-на-Дону.

Там його визнали "винним" нібито в "організації незаконного збройного формування" та "проходженні навчання з метою здійснення терористичної діяльності".

"Муригу визнати винним, призначити йому 16 років колонії суворого режиму", – сказав суддя.

За версією "слідства", на початку 2015 року Мурига вступив до батальйону "Айдар" і пройшов там навчання. Він охороняв табори батальйону на різних територіях. Пізніше, як стверджувало джерело "РИА Новости", засуджений став заступником командира "Айдара" в Лисичанську. Він нібито брав участь у підриві мосту на окупованій Росією території Луганської області України. Ці дії призвели до загибелі людей, вважає слідство.

Російські ЗМІ стверджують, що він "визнав свою провину в повному обсязі". За інформацією об'єднаної пресслужби судів Ростовської області, Мурига має подвійне громадянство – РФ і України. Військовий суд судив його як громадянина Росії.

Це перший вирок Південного окружного військового суду щодо українського військовослужбовця, додає росЗМІ.

У середу, 14 червня, у Ростові-на-Дону розпочалося судилище над 22 військовополоненими полку "Азов". Їм загрожує покарання від 15 років до довічного ув’язнення. Їх звинувачують у причетності до "терористичної організації" та "участі в акціях із "повалення російської влади" в Донецькій області".

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні