USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Україна повністю відбудує "Охматдит": Сьогодні виділили перші 100 млн гривень

Сім’ям з дітьми, які постраждали від цієї атаки, виплатять по 10 800 гривень на кожного члена родини
Охматдит 8 липня _3

Зруйнований росіянами "Охматдит" у Києві. 8 липня 2024 року 

Джерело: UWN

Держава повністю відбудує "Охматдит". Роботи починаються вже зараз. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

За його словами, Міністерство охорони здоровʼя, Міністерство економіки та Міністерство фінансів відразу після трагедії отримали вказівку опрацювати питання щодо виділення коштів для відновлення і допомоги постраждалим.

"Держава повністю відбудує "Охматдит". Починаємо роботи вже зараз", – сказав він.

Для цього з резервного фонду сьогодні вже спрямували 100 млн гривень. Згодом будуть додаткові фінансування.

Крім того, тим сім’ям з дітьми, які постраждали від цієї атаки, виплатять по 10 800 гривень на кожного члена родини.

Також, за словами прем’єра, через платформу United24 для зруйнованого "Охматдиту" українці зібрали 100 млн гривень за кілька годин.

"Один корпус лікарні цілком зруйнований, чотири суттєво пошкоджені. Але найболючіші втрати – це поранені та загиблі люди, медики та діти", – додав Шмигаль.

Як зараз працюватимуть зруйновані відділення?

У найкоротші терміни мають знайти локацію для переїзду лікарів та маленьких пацієнтів зі зруйнованих та пошкоджених корпусів. Частина таких пацієнтів буде розміщена в Київській обласній клінічній лікарні №1 та №2.

Удар по "Охматдиту"

8 липня російські терористи вдарили крилатою ракетою Х-101 по дитячій лікарні.

Унаслідок російської атаки на території "Охматдиту" двоє людей загинули, по медичну допомогу звернулося 32 поранених. Госпіталізовано з травмами вісім дітей.

Forbes зазначає, що на цю вчорашню атаку окупанти витратили більше ніж 250 млн доларів. 

Тим часом пропагандисти розгорнули інформаційну кампанію і вигадують різні версії, щоб зняти із себе відповідальність за вбивства цивільних, серед яких були діти.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP