USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Німеччині попередили спробу державного перевороту і захоплення Бундестагу, - Die Zeit

Серед затриманих - громадянка Росії
Бундестаг
Бундестаг
Джерело: відкриті джерела

Правоохоронці Німеччини запобігли спробі державного перевороту і захопленню Бундестагу. Ця операція стала наймасштабнишою антитерористичною операцією за останні роки, піше видання Die Zeit.

Журналісти повідомляють, що у причетності до підготовки до держперевороту підозрюють 52 людей, з яких 25 вже заарештовані.

"Три тисячі поліцейських із ранку обшукують понад 130 будинків і квартир по всій Німеччині", — пише видання.

Серед підозрюваних у держперевороті - екскомандир підрозділу спецпризначення німецького Бундесверу, політики, а також представник німецького дворянства - принц Генріх ХІІІ.

"Це один із найбільших процесів у справі про тероризм за багато років. Воно відрізняється від подібних справ не лише своєю розмірністю та широко розгалуженою структурою з різними підгрупами, а й складом обвинувачених: кажуть, що змовниками були також принц із давнього німецького дворянського роду та колишній член парламенту від AfD Біргіт Мальзак-Вінкеманн, а також екскомандир спеціального підрозділу Бундесверу", — йдеться у матеріалі.

Журналісти зазначають, що правоохоронці перевіряють "російський слід" у цій історії, адже серед затриманих за підозрою у підготовці держперевороту у Німеччині є громадянка Росії.

Автори публікації зазначають, що буквально за кілька хвилин до початку обшуку, один із підозрюваних написав у своєму Telegram: "Все зміниться: колишні прокурори та судді, а також відповідальні керівники органів охорони здоров'я та їхні куратори скоро опиняться у Нюрнберзі 2.0".

Згідно з висновками слідчих, змовницька структура ділилася на політичне крило, що отримало назву "Рада", і військове крило, завданням якого було збройне повстання. За версією слідства, окремі змовники силовиків, серед іншого, розглядали напад на Бундестаг та захоплення депутатів у заручники.

Читайте також:
Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні
США схвалили терміновий продаж трьох установок HIMARS для України США схвалили терміновий продаж трьох установок HIMARS для України
Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили
Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex