USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Найближчими днями бензин може подорожчати до 60 гривень за літр: Прогноз консалтингової групи

Ціни на бензин та дизель будуть рости впродовж місяця
Бензин АЗС _9

Ілюстративне фото

Джерело: Уніан

Найближчими днями бензин на АЗС може подорожчати до 60 гривень за літр. Про це в ефірі UWN заявив директор консалтингової групи А-95 Сергій Куюн.

Експерт зазначив, що через зростання світових цін на нафту та повернення довоєнного оподаткування пального, бензин та дизель будуть рости у ціні увесь серпень.

"Я думаю, що можна вже впевнено говорити, що ціна на бензин сягне 55 гривень за літр, дизпаливо, я думаю, десь 54 гривні за літр, це станеться найближчими тижнями, може, днів 10 на це знадобиться. Потім треба буде дивитися по динаміці світового ринку, якщо він буде рухатись далі догори, то, відповідно, буде корекція цін і в Україні", – уточнює Каюн.

За його словами, світовий ринок очікує ціни на нафту на рівні 90 доларів за барель.

"Якщо це станеться, то я думаю, що ціни на бензин наблизяться впритул до 60 гривень за літр", – резюмує експерт.

Ціна на бензин на сьогодні

За добу середня ціна бензину марки А-95 зросла на 29 копійок. Загалом з 1 серпня зростання стандартної "п'ятірки" склало 2,08 гривні. 

За даними "А-95", за добу мережа АЗС "Укрнафта" додала до ціни бензину марки А-95 та дизпального по гривні – до 48,90 гривні за літр та 47,90 гривні за літр відповідно.

У цілому з початку серпня державна "Укрнафта" підвищила ціни на бензин марки А-95 та дизпального на 2 гривні, преміальної "п'ятірки" – на гривню.

Читайте також:
Запроваджується новий механізм сповіщення працівників підприємств про повістки Запроваджується новий механізм сповіщення працівників підприємств про повістки
Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується