USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Київській області голову ОТГ судять за купівлю генераторів для громади

Голова Дівичківської громади не виключає, що причиною переслідування є політичне замовлення
голова Дівичківської ОТГ Олександр Слюсар
Голова Дівичківської ОТГ Олександр Слюсар
Джерело: Переяслав.City

У Київській області прокуратура звинувачує голову ОТГ за те, що купив генератор потрібної потужності, але менший за розмірами. Про це йдеться в сюжеті каналу Ukraine World News.

Йдеться про закупівлю генераторів для Дівичківської територіальної громади в Бориспільскому районі Київської області. Олександр Слюсар очолює Дівичківську ОТГ вже три роки, але нині відсторонений від посади через кримінальну справу.

Голова ОТГ підтверджує, що два з чотирьох генераторів дійсно менші, але мають необхідну потужність, як і два інших, що підтвердив і виробник.

"Генератори не відрізняються один від одного ні технічними характеристиками, ні потужністю, ні ціновою політикою, а саме тільки розмірами", – заявив голова Дівичківської ОТГ Олександр Слюсар.

Адвокат Володимир Вак переконаний: докази прокуратури юридичної сили не мають, розтрати коштів не було, тому що з постачальником розрахувалися в повному обсязі.

"Сама взагалі справа почалася з якоїсь перевірки, мабуть, хтось побачив, що генератори трошки різні за розмірами і в якусь голову прийшла думка, що тут є злочин… Генератори характеризують потужність, а не їхні кілограми, мегатони і сантиметри. Ми брали потужність, а потужність прокурор ретельно від вас приховує. Він ні разу не сказав, що ці генератори – і великі, і маленькі, але однакової потужності", – додав Володимир Вак.

Саме голова Дівичківської громади не виключає, що причиною переслідування є політичне замовлення. "Цікавий саме я, саме моя посада, можливо, комусь цікава, можливо, комусь я незручний став, я не буду ніколи ні ручним, ні зручним для того, хто має якісь забаганки задля нашої громади", – додав Олександр Слюсар.

Наступне засідання у справі відбудеться 14 листопада.

Читайте також:
Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time