USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

У Київській області голову ОТГ судять за купівлю генераторів для громади

Голова Дівичківської громади не виключає, що причиною переслідування є політичне замовлення
голова Дівичківської ОТГ Олександр Слюсар
Голова Дівичківської ОТГ Олександр Слюсар
Джерело: Переяслав.City

У Київській області прокуратура звинувачує голову ОТГ за те, що купив генератор потрібної потужності, але менший за розмірами. Про це йдеться в сюжеті каналу Ukraine World News.

Йдеться про закупівлю генераторів для Дівичківської територіальної громади в Бориспільскому районі Київської області. Олександр Слюсар очолює Дівичківську ОТГ вже три роки, але нині відсторонений від посади через кримінальну справу.

Голова ОТГ підтверджує, що два з чотирьох генераторів дійсно менші, але мають необхідну потужність, як і два інших, що підтвердив і виробник.

"Генератори не відрізняються один від одного ні технічними характеристиками, ні потужністю, ні ціновою політикою, а саме тільки розмірами", – заявив голова Дівичківської ОТГ Олександр Слюсар.

Адвокат Володимир Вак переконаний: докази прокуратури юридичної сили не мають, розтрати коштів не було, тому що з постачальником розрахувалися в повному обсязі.

"Сама взагалі справа почалася з якоїсь перевірки, мабуть, хтось побачив, що генератори трошки різні за розмірами і в якусь голову прийшла думка, що тут є злочин… Генератори характеризують потужність, а не їхні кілограми, мегатони і сантиметри. Ми брали потужність, а потужність прокурор ретельно від вас приховує. Він ні разу не сказав, що ці генератори – і великі, і маленькі, але однакової потужності", – додав Володимир Вак.

Саме голова Дівичківської громади не виключає, що причиною переслідування є політичне замовлення. "Цікавий саме я, саме моя посада, можливо, комусь цікава, можливо, комусь я незручний став, я не буду ніколи ні ручним, ні зручним для того, хто має якісь забаганки задля нашої громади", – додав Олександр Слюсар.

Наступне засідання у справі відбудеться 14 листопада.

Читайте також:
Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери
У Парижі стартувала Олімпіада. Церемонію вперше провели на воді. Заворожуючі фото У Парижі стартувала Олімпіада. Церемонію вперше провели на воді. Заворожуючі фото
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
Завдали майже 12 млн грн збитків державному енерговиробнику: Підозри отримали троє експосадовців Завдали майже 12 млн грн збитків державному енерговиробнику: Підозри отримали троє експосадовців