USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

В Італії скасували гонку Formula 1 через повінь, яка забрала життя вісьмох людей

Кільком тисячам людей довелося залишити свої будинки й евакуюватися
повінь в Італії
Джерело: Reuters

Щонайменше вісім людей загинули внаслідок повеней, спричинених сильними дощами на півночі Італії. Через стихію місцева влада скасувала автоперегони Formula 1, пише Reuters.

Так, найбільше постраждав регіон Емілія-Романья, де розташовані Болонья і Модена. За словами міністра цивільного захисту Нелло Музумечі, у деяких областях за 36 годин випала піврічна норма опадів, 21 річка вийшла з берегів.

"Ми зіткнулися з катастрофічними подіями, яких, ймовірно, не було раніше. Надзвичайна кількість дощу випала на землю, яка вже не здатна їх поглинати", – сказав президент регіону Емілія-Романья Стефано Боначчіні.

Також місцева влада попереджає, що сильні дощі можуть повторитися найближчими днями. Опади почалися після сильної посухи. Експерти вважають, що це посилило повені, оскільки висохлий ґрунт гірше вбирав воду.

Скасовані перегони

21 травня в місті Імола в Емілії-Романьї мало пройти Гран-прі автоперегонів Formula 1. Гонки скасували через неможливість гарантувати безпеку учасників і глядачів та запобігти скупченню вболівальників.

На записах, зроблених дроном із сусідньої траси, помітно розмиті водою траси. 

Північне місто Равенна, відоме своїми пам’ятками ранньої християнської спадщини, також сильно постраждало.

"Це, мабуть, була найгірша ніч в історії Романьї. Тільки з нашого міста за ніч евакуювали п'ять тисяч людей", – поскаржився мер Равенни Мікеле де Паскаль.

Міністр Музумечі додав, що в деяких частинах регіону за один-півтора дня випало від 200 мм до 500 мм опадів у порівнянні із середньорічною кількістю опадів 1 тис. мм.

Де відбудуться гонки

Наступний етап Формули-1 пройде у Монако 28 травня.

Чинним лідером особистого заліку є чемпіон світу, пілот "Ред Булл" Макс Ферстаппен, який також утримує першість у Кубку конструкторів.

Читайте також:
Закон про мобілізацію почне діяти з 18 травня: Основні зміни Закон про мобілізацію почне діяти з 18 травня: Основні зміни
Парламент підтримав спрощення торгівлі вживаними авто Парламент підтримав спрощення торгівлі вживаними авто
Українці масово переоформляють авто після ухвалення закону про мобілізацію Українці масово переоформляють авто після ухвалення закону про мобілізацію
Авто українців вилучатимуть на потреби ЗСУ: Як це відбуватиметься Авто українців вилучатимуть на потреби ЗСУ: Як це відбуватиметься