USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

УЗ створила резерв квитків для військових

Уже понад 500 військових щодня отримують можливість їхати
ЗСУ потяг
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

"Укрзалізниця" створила спеціальний резерв квитків на потяги для військовослужбовців та їхніх родичів. Про це повідомили в Сухопутніх військах Збройних сил України.

Зазначається, що вже понад 500 військових щодня отримують можливість їхати.

"Резерв діє на певний перелік поїздів, що прямують з/до прифронтових міст, та періодично розширюється", – йдеться у дописі.

Разом з тим резерв доступний для родичів військовослужбовців, які прямують до шпиталів відвідати своїх близьких.

До цього резерву входять квитки на мінімум чотири купейних та чотири плацкартних місця на 17 поїздах, які прямують з/до міст, наближених до зони ведення бойових дій.

Скористатись цим резервом можна тоді, коли у вільному продажу відсутні квитки на потрібні дати та напрямки – у разі відпустки, відрядження чи виклику до підрозділу.

У вільний продаж квитки з цього резерву надходять винятково в разі задоволення усіх заявок військовослужбовців, і не раніше ніж за шість годин до відправлення поїзда. Тому є можливість скористатись резервом навіть день у день.

"Укрзалізниця" радить приїжджати на вокзал за вісім годин до відправлення поїзда або раніше. У тому разі, якщо в переліку немає потрібного напрямку, рекомендують телефонувати за спеціальним номером гарячої лінії: 0 800 503 222.

Новини за темою: Пільговий проїзд залізничним транспортом: Хто може скористатись та де придбати квитки

До речі, від початку великої війни евакуаційні поїзди "Укрзалізниці" (станом на лютий, – ред.) евакуювали понад 4 млн громадян. У пресслужбі компанії зазначили, що з цієї кількості евакуювали 1 млн дітей, а також 120 тис. домашніх тварин. Найзатребуванішим евакуаційним напрямком у 2022 році був напрямок Україна – Польща.

До того ж постійно триває організація маршрутів евакуаційних поїздів з районів проведення воєнних дій (можливих бойових дій).

Нині ж, у 2024 році, евакуаційні поїзди курсують за такими напрямками: Запоріжжя – Львів, Покровськ – Львів, Херсон – Львів, Суми – Київ.

Читайте також:
Військовий спав у тамбурі потяга із собакою: Військовий спав у тамбурі потяга із собакою: "Укрзалізниця" заявила, що йому так комфортніше
У поїзді Черкаси – Івано-Франківськ співробітники воєнізованої охорони у п'яному вигляді влаштували бійку У поїзді Черкаси – Івано-Франківськ співробітники воєнізованої охорони у п'яному вигляді влаштували бійку
УЗ створила Мапу безбар’єрності українських вокзалів УЗ створила Мапу безбар’єрності українських вокзалів
Інтерсіті+ з Києва до Одеси тепер курсуватиме на постійній основі, – Інтерсіті+ з Києва до Одеси тепер курсуватиме на постійній основі, – "Укрзалізниця"