USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

"Укрзалізниця" зареєструвала нового оператора в Польщі та виходить на європейський ринок

Оператор буде з'єднувати перевезення між Україною та Європою
Укрзалізниця потяг
Джерело: Уніан
"Укрзалізниця" 30 червня зареєструвала оператора Ukrainian Railways Cargo Poland, якиий у майбутньому планує вийти на європейський ринок. Про це повідомила пресслужба компанії.

Оператор буде з'єднувати перевезення між Україною та європейськими країнами. 

"Створення такої компанії продиктовано необхідністю розвитку та росту вантажообігу Україна — Європейський Союз і є однією зі складових стратегії “Укрзалізниці” з розбудови й розвитку вантажних перевезень залізничним транспортом", — каже член правління "Укрзалізниці" В’ячеслав Єрьомін. 

Передбачається, що на першому етапі роботи Ukrainian Railways Cargo Poland займатиметься:

  • вантажоперевезеннями;
  • координуватиме роботу з європейськими операторами, вантажовласниками та прикордонними переходами;
  • контролюватиме рухомий склад товариства за кордоном.
Новини за темою: "Укрзалізниця" випадково продала кілька квитків у жіночі купе чоловікам

"Сьогодні європейський напрям залізничних перевезень для України — це питання швидкої логістики та підтримки української економіки", — зазначив міністр інфраструктури з питань розвитку громад і територій Олександр Кубраков на своїй сторінці у Facebook. 

Довгострокова стратегія роботи міжнародного підрозділу вже на фінальній стадії розробки й невдовзі буде затверджена наглядовою радою "Укрзалізниці".

Раніше

"Укрзалізниця" в червні 2023 року збільшила обсяги перевезення вантажів на 32% у порівнянні з аналогічним періодом 2022 року — до 12,4 млн тонн. У порівнянні з травнем цей показник зріс на 8%.

Читайте також:
Військовий спав у тамбурі потяга із собакою: Військовий спав у тамбурі потяга із собакою: "Укрзалізниця" заявила, що йому так комфортніше
У поїзді Черкаси – Івано-Франківськ співробітники воєнізованої охорони у п'яному вигляді влаштували бійку У поїзді Черкаси – Івано-Франківськ співробітники воєнізованої охорони у п'яному вигляді влаштували бійку
УЗ створила Мапу безбар’єрності українських вокзалів УЗ створила Мапу безбар’єрності українських вокзалів
Інтерсіті+ з Києва до Одеси тепер курсуватиме на постійній основі, – Інтерсіті+ з Києва до Одеси тепер курсуватиме на постійній основі, – "Укрзалізниця"