USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Українець встановив рекорд країни на ЧС із санного спорту

Дукач перевершив результат Мандзія на світовій першості 2023 року
Дукач
Антон Дукач
Джерело: відкриті джерела

Український санкар Антон Дукач встановив національний рекорд на чемпіонаті світу з санного спорту в німецькому Альтенберзі. Про це інформує "Укрінформ".

"Дукач після першого проїзду посідав проміжне 16-те місце, однак у другій спробі зумів покращити свій результат, фінішувавши 12-м з із загальним часом 1:49.419 хвилини. 12-те місце Антона Дукача – новий національний рекорд України на ЧС у чоловічих одномісних санях", – йдеться у повідомленні.

Український спортсмен перевершив результат Мандзія на світовій першості 2023 року, коли той став 14-м.

Також збірну України, окрім Дукача, представили Андрій Мандзій та Даниїл Марціновський.

Загалом у турнірі взяли участь 36 спортсменів. Переможцем став Макс Лангенган з Німеччини.

Сам Мандзій став 20-м у першій спробі, але покращив другий заїзд – 11-те місце і 15-й загальний результат (1:49.643).

Що відомо про Дукача?

Антон Дукач (нар. 30 липня 1995 року, Львів, Україна) – український саночник.

У 2012 році взяв участь в юнацьких Олімпійських іграх, що проходили в австрійському Інсбрук, де посів четверте місце, поступившись німецькому спортсмену, який став третім 0.022 секунди. У командній естафеті став сьомим. На цих змаганнях Антон Дукач був прапороносцем.

Новини за темою: Україна встановила національний рекорд за кількістю тенісисток у третьому колі турнірів Грендслем

Виступи на етапах Кубка світу розпочав з сезону 2012–13. Станом на січень 2018 року найкращим досягненням спортсмена було 24-те місце на етапі в Обергофі у сезоні-2017/18.

27 грудня 2017 року Дукач кваліфікувався на Олімпійські ігри.

Раніше

Українська сноубордистка Аннамарі Данча розпочала новий сезон Кубка Європи з вражаючим досягненням, завоювавши бронзову медаль на своєму першому етапі у Фольгарії, Італія. 

Як повідомляє Федерація лижного спорту України, змагання пройшли в четвер, 11 січня, в італійській Фольгарії. На першому з двох стартів виступили три українці.

Теги: спорт
Читайте також:
Усик здобув історичну перемогу, перебоксувавши британця Ф'юрі: як пройшов бій і чого чекати далі? Відео Усик здобув історичну перемогу, перебоксувавши британця Ф'юрі: як пройшов бій і чого чекати далі? Відео
Усик - Ф'юрі: Де дивитися бій за титул абсолютного чемпіона світу і що про нього потрібно знати Усик - Ф'юрі: Де дивитися бій за титул абсолютного чемпіона світу і що про нього потрібно знати
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine