USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Україна візьме участь у паризькій Олімпіаді, незважаючи на "нейтральних" спортсменів із РФ, – НОК

На початку року Україна попереджала, що може влаштувати бойкот
олімпійські ігри

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Україна готова брати участь в Олімпійських іграх у Парижі наступного літа, навіть якщо там будуть спортсмени з РФ і Білорусі під нейтральним прапором. Про це заявив міністр молоді та спорту України і голова Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт в інтерв'ю Kyodo News.

"Нашим спортсменам потрібно бути на Олімпіаді. Наш прапор буде на відкритті, на змаганнях, наші спортсмени представлятимуть нашу державу, щоб усі у світі бачили, що Україна є, була і буде", – сказав Гутцайт.

Варто зазначити, що на початку цього року українська сторона допускала бойкот Олімпіади, якщо російським і білоруським спортсменам дозволять повернутися на міжнародні змагання. Але Росію та Білорусь офіційно не запросили на Олімпійські ігри.

Гутцайт зазначив, що цей крок змусив Україну завершити участь в олімпійських відбіркових змаганнях.

"Ми не звертаємо уваги на цих (нейтральних, – ред.) спортсменів, тому що для нас узагалі незрозуміло, хто ці спортсмени, тому що (вони, – ред.) під нейтральним прапором. Якщо Росія і Білорусь виступатимуть під своїм прапором – ми не братимемо участі в цій Олімпіаді", – уточнив міністр.

Також він розповів, що понад три тисячі спортсменів зараз захищають Україну. Від початку повномасштабного вторгнення вже загинули 340 українських спортсменів і тренерів, а 343 спортивні об'єкти були частково або повністю зруйновані.

"Наші спортсмени не можуть готуватися спокійно. Важко психологічно... Немає такого спортсмена, у якого б не загинув хоча б хто-небудь зі знайомих спортсменів, або друзі, або родичі, або батьки, або члени команди", – додав він.

Нагадаємо, 13 квітня на сайті Міністерства молоді та спорту України був опублікований наказ, який обмежував участь у змаганнях представників національних збірних України з олімпійських, неолімпійським та паралімпійських видів спорту. 

Через повернення спортсменів із Росії та Білорусі на міжнародні змагання збірна України була змушена пропустити низку стартів у різних видах спорту, серед яких чемпіонат світу з дзюдо, а також світова першість з тхеквондо. При цьому українські фехтувальники беруть участь в чемпіонаті Європи – у тих видах зброї, у яких не заявлені спортсмени з Росії.

Проте 27 червня стало відомо, що українські спортсмени зможуть узяти участь у змаганнях, на яких будуть присутні атлети з Росії та Білорусі, якщо ті виступатимуть у нейтральному статусі. Тож так припинять бойкот, який почали раніше.

Читайте також:
43% українців отримують пенсії менші за 100 доларів 43% українців отримують пенсії менші за 100 доларів
Вакцини не існує: В Україні вже померло 11 людей від гарячки Західного Нілу Вакцини не існує: В Україні вже померло 11 людей від гарячки Західного Нілу
67-річна українська шахістка стала 12-разовою чемпіонкою світу 67-річна українська шахістка стала 12-разовою чемпіонкою світу
Окупанти знищили чи пошкодили в Україні майже 1200 пам’яток культурної спадщини Окупанти знищили чи пошкодили в Україні майже 1200 пам’яток культурної спадщини