USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна візьме участь у паризькій Олімпіаді, незважаючи на "нейтральних" спортсменів із РФ, – НОК

На початку року Україна попереджала, що може влаштувати бойкот
олімпійські ігри
Джерело: відкриті джерела

Україна готова брати участь в Олімпійських іграх у Парижі наступного літа, навіть якщо там будуть спортсмени з РФ і Білорусі під нейтральним прапором. Про це заявив міністр молоді та спорту України і голова Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт в інтерв'ю Kyodo News.

"Нашим спортсменам потрібно бути на Олімпіаді. Наш прапор буде на відкритті, на змаганнях, наші спортсмени представлятимуть нашу державу, щоб усі у світі бачили, що Україна є, була і буде", – сказав Гутцайт.

Варто зазначити, що на початку цього року українська сторона допускала бойкот Олімпіади, якщо російським і білоруським спортсменам дозволять повернутися на міжнародні змагання. Але Росію та Білорусь офіційно не запросили на Олімпійські ігри.

Гутцайт зазначив, що цей крок змусив Україну завершити участь в олімпійських відбіркових змаганнях.

"Ми не звертаємо уваги на цих (нейтральних, – ред.) спортсменів, тому що для нас узагалі незрозуміло, хто ці спортсмени, тому що (вони, – ред.) під нейтральним прапором. Якщо Росія і Білорусь виступатимуть під своїм прапором – ми не братимемо участі в цій Олімпіаді", – уточнив міністр.

Також він розповів, що понад три тисячі спортсменів зараз захищають Україну. Від початку повномасштабного вторгнення вже загинули 340 українських спортсменів і тренерів, а 343 спортивні об'єкти були частково або повністю зруйновані.

"Наші спортсмени не можуть готуватися спокійно. Важко психологічно... Немає такого спортсмена, у якого б не загинув хоча б хто-небудь зі знайомих спортсменів, або друзі, або родичі, або батьки, або члени команди", – додав він.

Нагадаємо, 13 квітня на сайті Міністерства молоді та спорту України був опублікований наказ, який обмежував участь у змаганнях представників національних збірних України з олімпійських, неолімпійським та паралімпійських видів спорту. 

Через повернення спортсменів із Росії та Білорусі на міжнародні змагання збірна України була змушена пропустити низку стартів у різних видах спорту, серед яких чемпіонат світу з дзюдо, а також світова першість з тхеквондо. При цьому українські фехтувальники беруть участь в чемпіонаті Європи – у тих видах зброї, у яких не заявлені спортсмени з Росії.

Проте 27 червня стало відомо, що українські спортсмени зможуть узяти участь у змаганнях, на яких будуть присутні атлети з Росії та Білорусі, якщо ті виступатимуть у нейтральному статусі. Тож так припинять бойкот, який почали раніше.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали