USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Україна цього тижня буде однією з найспекотніших країн в Європі

В Україну розпечене повітря надходить нині з Аравії. Саме аравійське повітря завжди приносить найспекотнішу погоду в наш регіон
жара
Джерело: Уніан
Україна цього тижня буде однією з найспекотніших країн в Європі. Про це повідомляє Гідрометцентр. 
 
Нині температури в Україні можна буде порівняти із Середземноморськими. Цього тижня українська спека сягатиме тих же значень, що в Італії та Греції, тобто 30–34 градуси, а у південній частині, центральних та східних областях аж до 37 градусів. 
 
В Україну розпечене повітря надходить нині з Аравії. Саме аравійське повітря завжди приносить найспекотнішу погоду в наш регіон. Поширюючись з південного сходу, воно накриває майже всю країну, трішки не дотягуючись до наших західних кордонів та не поширюючись далі – у Західну та Північну Європу. Тому Західний регіон України має дещо нижчі температури – до 30 градусів.
 
В Гідрометцентрі прогнозують затяжну хвилю спеки – вона протримається ще і цього тижня. Ситуація, особливо в умовах міста, погіршується через те, що чим довше утримується спека, тим менше охолоджуються поверхні забудов, бетон та асфальт протягом ночі, тому з кожним днем комфортність сприйняття температур погіршується. А в регіонах, де прогнозуватимуться короткочасні дощі, спека поєднуватиметься із вологою, створюючи ефект парника і задухи.
 
 
Щоб хоч трохи зменшити вплив спекотної погоди на організм, намагайтеся не виходити на вулицю вдень – у період найсильнішої спеки. Споживайте легку їжу: овочі, фрукти, відварені рибу та птицю. Пийте багато води. Відмовтеся від алкоголю та від жирної важкої їжі. 
 
 
Читайте також:
У Києві все ще фіксується значне погіршення якості повітря. Як діяти, якщо відчули погане самопочуття? У Києві все ще фіксується значне погіршення якості повітря. Як діяти, якщо відчули погане самопочуття?
У Києві через спеку погіршується якість повітря. Очікується сильне забруднення діоксидом азоту У Києві через спеку погіршується якість повітря. Очікується сильне забруднення діоксидом азоту
У вівторок спека в Україні може досягти 37 градусів. Як вберегтися від пекучого сонця та пережити жарку погоду У вівторок спека в Україні може досягти 37 градусів. Як вберегтися від пекучого сонця та пережити жарку погоду
Тепловий удар в автомобілі. Чому залишати дитину в авто саму небезпечно навіть на кілька хвилин? Тепловий удар в автомобілі. Чому залишати дитину в авто саму небезпечно навіть на кілька хвилин?