USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Україна повернула з російського полону ще 90 військових

Додому повернулися воїни Нацгвардії, ВМС, армії, тероборони та прикордонники
Обмін полоненими 25.06_1
Джерело: Володимир Зеленський

Україна і Росія провели обмін полоненими, під час якого додому повернулися 90 українських захисників, включно з бійцями, які захищали Маріуполь і ЧАЕС. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Telegram.

"Вдома – це не просто слова. Вдома – це Україна. Сьогодні ще 90 наших людей повернулися додому з російського полону", – написав глава держави.

Так, додому вдалося повернути воїнів Нацгвардії, ВМС, армії, тероборони та ДПСУ. У списку є бійці, які захищали Маріуполь та ЧАЕС, а також ті, хто воював на Херсонському, Донецькому, Харківському, Запорізькому та Луганському напрямках. 

Тим часом керівник Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що серед тих, хто повернувся з полону, – 52 оборонців "Азовсталі" та полонені з ЧАЕС.

Крім того, він заявив, що найближчим часом очікується продовження процесу обміну полоненими.

Як відомо, між Росією та Україною тривалий час не відбувалися обміни полоненими. І минулого місяця вперше з лютого Україні вдалося повернути додому 75 бійців.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими уточнили, що це 70 чоловіків і 5 жінок, 6 офіцерів та 65 представників рядового та сержантського складу.

Щонайменше третина з врятованих мали поранення, тяжкі захворювання або інвалідність.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом