USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Україна мінує берег Тиси: ЦПД розвінчав фейки Кремля

За допомогою подібних фейків ворожа пропаганда намагається викликати недовіру до влади з боку населення
Тиса
Річка Тиса
Джерело: відкриті джерела

Ворожі Telegram-канали поширюють інформацію про те, що Україна почала мінувати береги річки Тиса з метою запобігання втечі чоловіків мобілізаційного віку за кордон. Про це інформує Центр протидії дезінформації.

"Повідомлення про "мінування Тиси" – це черговий фейк російської пропаганди з метою дестабілізації ситуації в країні", – йдеться в дописі.

Зазначається, що за допомогою подібних фейків ворожа пропаганда намагається викликати недовіру до влади з боку населення. 

Речник ДПСУ Андрій Демченко розповів, що для посилення кордону Україна збільшує кількість прикордонних нарядів, застосовує технічні засоби спостереження, зокрема відеокамери та безпілотники.

Ухилянти тікають через Тису

Нагадаємо, що перетнути кордон через річку Тису є досить популярним в Україні способом ухилення від мобілізації. 

Проте Тиса – це досить підступна річка. Вона має стрімку течію, там є і коріння дерев, і місця, куди може затягувати течія.

За перепливання Тиси чоловіки можуть платити від 2,5 до 5 тисяч доларів США. Однак провідники ніколи не повідомляють ухилянтам про ризики.

Скільки ухилянтів загинули?

За даними ДПСУ, в Україні офіційно зафіксовано понад 30 смертельних випадків внаслідок незаконного перетину кордону.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"