USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна домовилася з Італією про спільний розвиток відновлюваної енергетики

Міністерства співпрацюватимуть у сфері енергетичного переходу і відновлюваних джерел енергії
меморандум
Підписання документу
Джерело: Міністерство енергетики

Міністерство енергетики України та Міністерство навколишнього середовища та енергетичної безпеки Італії підписали меморандум про спільний розвиток відновлюваної енергетики. Про це поінформували в пресслужбі українського відомства.

Міністерства співпрацюватимуть у сфері енергетичного переходу і відновлюваних джерел енергії.

"Відповідний документ підписали заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук і віцеміністерка міністерства навколишнього середовища Італії Ваннія Ґава у межах Конференції ООН зі зміни клімату COP28, що триває у Дубаї", – йдеться у повідомленні.

Меморандум передбачає співпрацю у таких сферах інтересів:

  • передача технологій та розбудова потенціалу у секторі відновлюваної енергії та енергоефективності;
  • обмін найкращими практиками та знаннями в енергетичному переході та інноваційних технологіях у процесі декарбонізації;
  • прискорення розгортання та використання відновлюваного водню, екологічно чистого біогазу та біометану;
  • посилення участі громадськості та обмін передовим досвідом в управлінні енергетичною системою, включно з редакцією Національного енергетичного та кліматичного планів (NECP).

Понад 100 країн домовилися потроїти використання "зеленої" енергетики до 2030 року

Відзначимо, на кліматичному саміті Організації Об'єднаних Націй (COP28) 2 грудня в Об'єднаних Арабських Еміратах уряди 117 країн пообіцяли потроїти використання відновлюваних джерел енергії до 2030 року, щоб скоротити частку викопного палива у світовому виробництві енергетики. Про це інформує Reuters.

На думку президента цьогорічного саміту Султана Аль-Джабера, таке рішення може допомогти світу пройти перехідний період від вугілля.

Новини за темою: Україна завершила синхронізацію енергосистеми з європейською, – ENTSO-E

"В обіцянці, яку підтримали США, ЄС, ОАЕ, Японія й Канада, зазначається, що потроєння використання відновлюваних джерел енергетики допоможе прибрати з енергетичної системи світу викопне паливо, що викидає CO2, щонайпізніше до 2050 року. Попри те що Китай та Індія заявили про підтримку потроєння використання відновлюваної енергії до 2030 року, обидві країни не підтримали загальну обіцянку, яка поєднує нарощування чистої електроенергії зі скороченням використання викопного палива", – йдеться у повідомленні.

Додамо, у Брюсселі триває велика демонстрація кліматичних активістів на тлі кліматичного саміту у Дубаї. Головною вимогою демонстрантів до європейських урядів є умова робити більше для дружньої до довкілля промисловості, енергоефективності та решту заходів, що допомогли б сповільнити кліматичні зміни.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот