USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

Угорщина зніме обмеження на імпорт українського зерна одразу після Польщі, – експерт

Країна ніколи не любить одноосібно приймати серйозні рішення
зерно

Українське зерно

Джерело: відкриті джерела

Угорщина – це країна, яка ніколи не любить бути сама у міжнародних питаннях. Вона завжди оглядається на когось у прийнятті серйозних рішень. Про це в ефірі UWN заявив головний консультант Національного інституту стратегічних досліджень Іван Ус, коментуючи рішення країни заборонити імпорт українського зерна.

Приклад перший. Вступ Фінляндії у НАТО

Експерт нагадав, що Угорщина швидко погодилась на вступ Фінляндії у Північноатлантичний альянс після того, як згоду на це дала Туреччина.

"Угорщина ніколи не любить бути сама. Зверніть увагу, наприклад, по НАТО питання Фінляндії. Коли була Туреччина проти Фінляндії в НАТО, Угорщина також була проти. Як тільки Туреччина заявила, що ми не проти, одразу Угорщина сказала: "І ми не проти", – нагадав Ус.

Приклад другий. Українське зерно

Другим прикладом, за словами експерта, є поведінка Угорщини щодо імпорту українського зерна. Адже країна пішла на цей крок лише після того, як це вчинила Польща.

"Я думаю, що Угорщина дивилась на Польщу. Як тільки Польща сказала, що вони не проти, угорці одразу приєднались. Як тільки наші домовляться з Польщею, навіть не будуть домовлятися з Угорщиною, то щось мені підказує, що Угорщина скаже: "Знаєте, ми зараз теж знімаємо свої заперечення, хоча б тому, що ми бачимо, що зараз проти угорського уряду розпочинаються якісь чутки про розслідування в Сполучених Штатах Америки". Я не думаю, що Угорщина захоче ще і тут мати проблеми", – додав Ус.

Нагадаємо, Польща стала першою країною ЄС, що заборонила імпорт з України зерна та інших продуктів харчування. Відповідне рішення було ухвалене польським урядом. Після неї таке ж рішення прийняла Угорщина. Невдовзі стало відомо, що Болгарія також обговорить питання заборони імпорту зерна та іншої агропродукції з України.

Читайте також:
Польща готова розмістити на своїй території американську ядерну зброю, – Дуда Польща готова розмістити на своїй території американську ядерну зброю, – Дуда
У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського
Мінагрополітики прогнозує цьогоріч скорочення урожаю зернових до 52,4 млн тонн Мінагрополітики прогнозує цьогоріч скорочення урожаю зернових до 52,4 млн тонн
Заступник голови Полтавської облради під виглядом службового відрядження подорожував Євросоюзом Заступник голови Полтавської облради під виглядом службового відрядження подорожував Євросоюзом