USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Удар по Кривому Рогу: Відомо про дев'ятьох загиблих, 30 поранених, серед яких – п'ятеро дітей

Пошуково-рятувальна операція ще триває
удар по Кривому Рогу_3
Удар по Кривому Рогу
Джерело: Нацполіція

12 червня окупанти завдали ракетного удару по Кривому Рогу на Дніпропетровщині, поціливши в житловий сектор. Наразі кількість загиблих унаслідок удару зросла до дев’яти людей. Постраждалих теж стало більше – 30, серед них – п'ятеро дітей. Про це в ефірі ТАК TV повідомив речник ГУ ДСНС у Дніпропетровській області Сергій Ковтонюк.

"Ворог завдав ракетного удару прямо по житловій забудові міста. Наразі відомо вже про дев'ять загиблих, ймовірно, ще є люди, які перебувають під завалами. Двох людей вдалося врятувати. Також поранено близько 30 осіб, з яких – п'ятеро дітей. Є люди і в важкому стані, і з легкими травмами", – зазначив він.

Ковтонюк додав, що пошуково-рятувальна операція ще триває. Розгорнутий штаб з ліквідації наслідків, на місці працюють ДСНС, Національна поліція, комунальні служби, також працюють психологи ДСНС та Національної поліції, надають психологічну допомогу постраждалим, працюють також на місці кінологи з пошуковими собаками, щоб врятувати якомога більше людей.

"Пошуково-рятувальна операція буде тривати, поки все не розберуть і не знайдуть. Пошкоджені у нас і будинки, і легкові автомобілі, те, що було поряд, пошкоджені житлові будинки, вибиті вікна, пошкоджені дахи. Ситуація така складна, багато руйнувань, і поки все не розберуть, на жаль, точний час та дату сказати важко", – прокоментував спікер ГУ ДСНС у Дніпропетровській області.

На місці ракетного удару розгорнули мобільний пункт

У ДСНС зазначають, що на місці розгорнуто мобільний пункт прийому звернень громадян. Наразі до поліції надійшло понад 40 заяв від потерпілих.

Люди можуть звернутися за телефонами 101 та 102, а також за номерами гарячої лінії: (067) 568 90 99 або (068) 973 86 79.

Також в Офісі генерального прокурора повідомили, що Дніпропетровська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Також президент України Володимир Зеленський висловив співчуття родинам і близьким загиблих.

"Щодня і щогодини російський терор доводить, що Україна разом із партнерами має посилювати ППО… Сучасні системи протиповітряної оборони здатні забезпечити максимальний захист людей, наших міст, наших позицій. І ми максимально потребуємо їх", – наголосив глава держави.

Зазначимо, в ніч на 19 квітня російські окупанти знову атакували Україну дронами та ракетами. Тоді під удар потрапила Дніпропетровська область – внаслідок атаки постраждали такі міста, як Дніпро, Кривий Ріг, Павлоград і Синельникове.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі