USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Удар по Чонгарському мосту: В ОК "Південь" пояснили логіку дій українських військових

Головна задача українців - зруйнувати логістику ворога на лівобережжі Херсонщини
Чонгарський міст
Пошкодження Чонгарського мосту
Джерело: відкриті джерела

Збройні сили України на лівобережжі Херсонщини, у першу чергу, руйнують логістику окупантів, а не інфраструктуру. Про це в ефірі телемарафону заявила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Вона підкреслила, що удар по Чонгарському мосту був "філігранним". І спрямованим на те, щоб знизити пропускну активність по мосту, адже він ще знадобиться українським військовим.

"Робота проведена філігранно, точно, влучно. Зараз окупанти знову вишукують нові шляхи в об'їзд для того, щоб постачати своїм військам боєприпаси, техніку і поповнення. На лівому березі ворог суттєво відчуває нестачу снарядів і техніки в зв'язку з нашою бойовою роботою", - зазначила Гуменюк.

Новини за темою: Чому не підірвали мости на Чонгарі в перший день повномасштабної війни? Перше інтервʼю воїна ЗСУ, який намагався вчинити підрив

Єдине, що за її словами, стримує ЗСУ від збільшення кількості ударів - це цивільне населення, яким прикриваються окупанти.

"Це бентежить цивільних, оскільки, намагаючись виїхати з Криму, не маючи можливості використати Кримський міст, вони намагаються об'їхати материковою частиною і потрапляють в заручники цієї військової техніки", - додала Гуменюк.

Нагадаємо, 29 липня херсонський гауляйтер Володимир Сальдо заявив про те, що внаслідок удару українських військових пошкоджена залізниця в районі Чонгару. 

Пізніше Управління стратегічних комунікацій апарату головнокомандувача ЗСУ підтвердило удар по мосту в Чонгарі.

Зазначимо, саме цей міст сполучає материкову територію України з окупованим Кримом.

Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
Націоналізація Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"