USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

У ЗСУ формують батальйон "Сибір", який повністю складається з громадян РФ, – Bloomberg

У батальйоні зібрані люди, які бажають боротися проти вторгнення диктатора Путіна і хочуть незалежності від Росії
ЗСУ
ЗСУ
Джерело: Генштаб ЗСУ

ЗСУ сформували батальйон солдатів, який повністю складається з громадян Росії, які хочуть боротися проти путінського режиму і від'єднатися від РФ. Про це пише Bloоmberg.

Батальйон "Сибір" об'єднав десятки росіян і представників етнічних меншин у Росії, які подорожували через треті країни, тому що хотіли приєднатися до української армії, повідомили офіційні особи у їхньому тренувальному таборі.

До нього входять люди з таких груп, як якути і буряти з великого російського регіону Східного Сибіру, які заявили, що хочуть незалежності від Росії і розглядають перемогу України у війні як крок до досягнення цієї мети.

"Якщо люди хочуть битися за Україну, за наші кордони, за крах цього російського радянського режиму, чому б і ні? Це їхній вибір і це показує, що не всі росіяни підтримують Путіна", – сказав їхній український інструктор і командир із позивним "Батя".

Водночас наголошується, що, на відміну від добровольчих груп, таких як легіон "Свобода Росії", які заявили про підтримку України, солдати є частиною регулярної української армії та очікують, що їх дуже скоро відправлять у бій.

Україна розраховує залучити більше громадян Росії, особливо представників національних меншин, до участі у війні проти Путіна. Бійці батальйону "Сибір" пройшли ретельну перевірку безпеки, щоб переконатися, що вони є прихильниками України, потім підписали військовий контракт, прийнявши армійські позивні для захисту своєї особистості.

"Усі члени батальйону чисельністю 60 осіб є добровольцями, і жоден із них не набраний із числа російських військовополонених. Українські військові планують прискорити перевірку біографічних даних, яка може зайняти до року, щоб спонукати більше росіян вступити до їхніх лав", – кажуть в українській армії.

Нагадаємо, раніше The Times писав, що добровольці легіону "Свобода Росії", який бореться проти путінського режиму, вербують росіян для наступу на Москву.

Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
Націоналізація Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"