USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Туреччині шахраї виманили в України 5 млн доларів у рамках закупівлі озброєння

Генпрокуратура Анкари вже висунула фігурантам обвинувачення
Прокуратура Анкари
Джерело: Anadolu Agency

У Туреччині завершили розслідування щодо афери на 5,1 млн доларів із закупівлі військової техніки, внаслідок якої постраждала Україна. Про це повідомляє Turkish Minute.

Зазначається, що прокуратура Анкари висунула обвинувачення шістьом особам за фактом "систематичного шахрайства, вчиненого за попередньою змовою групою осіб" та у "підробці офіційних документів".

Чотирьом підозрюваним загрожує понад 26 років ув'язнення, а двом іншим – до 31,5 року.

Що сталося?

Про аферу стало відомо у квітні минулого року, коли представник України із закупівель озброєнь у Туреччині звернувся зі скаргою в поліцію і прокуратуру Анкари.

Володимир Краковецький, директор зі зв'язків із громадськістю МВС України, заявив, що аферу організували кілька турецьких громадян.

Представник України зазначав, що кілька турецьких бізнесменів обіцяли постачати в Україну бронежилети, захисні шоломи і зброю.

Спочатку українська сторона була переконана, що група в Грузії була готова пожертвувати Україні 70 мільйонів доларів для покриття витрат на військові поставки. Однак згодом один із фігурантів оборудки заявив, що Україна має заплатити за постачання зброї та військових товарів.

Попри певні побоювання, Краковецький переказав 5,1 мільйона доларів на рахунки Altınel у рамках угоди. Однак поставки не здійснювалися, а зв'язатися з компанією вже було не можна, що призвело до підозр у шахрайстві.

Алтинел та інші були затримані на короткий час, однак пізніше їх відпустили.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила масштабні схеми розкрадання державних коштів, виділених на продовольче забезпечення підрозділів Сил оборони. Сума збитків, що завдана Міністерству оборони, становить понад 119,5 млн грн.

Читайте також:
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот
Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен