USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

У Татарстані виявили завод, де збирають Shahed: Що відомо

Очікується, що ефективність збирання внаслідок має перевершити іранську вдесятеро
Shahed
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

У Татарстані розгорнуто масштабне виробництво "шахедів". Ударні дрони-камікадзе виробляють у спеціальній економічній зоні "Алабуга", вже 2024 року планується перенести виготовлення частини деталей на територію РФ, а потім автоматизувати виробництво. Про це йдеться в спільному розслідуванні російського опозиційного видання "Протокол" та YouTube-каналу "РЗВРТ".

Як зазначається, керівництво "Алабуги" планує також розширити площу виробництва з нинішніх 40 тис. кв. м до 100 тис. кв. м.

Ударні дрони-камікадзе виробляють у спеціальній економічній зоні "Алабуга"
Джерело: РосЗМІ

Ефективність збирання внаслідок має перевершити іранську вдесятеро, стверджують ЗМІ.

РФ нібито готова замінити всі компоненти "шахедів" на власні запчастини, крім бойової частини, яку, ймовірно, мають намір і надалі постачати з Ірану.

Насамперед влада країни-агресорки хоче локалізувати виробництво корпусу, а GPS-модуль і процесор сподівається закуповувати в Китаї.

Також в "Алабузі" планують робити двигуни. Повний перехід на російські комплектуючі іранською "франшизою" планується завершити за два-три роки.

Читайте також:
ЗСУ підтвердили ураження нафтобази у Воронезькій області РФ ЗСУ підтвердили ураження нафтобази у Воронезькій області РФ
Ватажку Ватажку "ДНР" Пушиліну та ще двом окупаційним посадовицям оголосили підозру в депортації українських дітей до РФ
Шість компаній, які контролював російський олігарх Горіловський, націоналізують Шість компаній, які контролював російський олігарх Горіловський, націоналізують
Рекордні витрати на війну: На 2025 рік в бюджет Росії заклали 145 млрд доларів Рекордні витрати на війну: На 2025 рік в бюджет Росії заклали 145 млрд доларів