USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У США випробували міжконтинентальну балістичну ракету Minuteman III

Про запуск інформували й Росію
 Minuteman III
Minuteman III
Джерело: відкриті джерела

Уночі 6 вересня Сполучені Штати Америки випробували міжконтинентальну балістичну ракету Minuteman III. Ракету без боєзаряду запустили з бази "Ванденберг" у штаті Каліфорнія, повідомили на сайті бази Космічних сил США.

"Ці випробування демонструють готовність ядерних сил Сполучених Штатів та вселяють упевненість в ефективності засобів ядерного стримування", – розповів полковник, який керував запуском, Браян Тітус.

Напередодні запуск анонсував представник Пентагона Пат Райдер. За його уточненням, це планові випробування, їх запланували ще декілька років тому.

Також військовий додав, що про запуск повідомляли РФ.

Що відомо про ракету?

Minuteman III – це твердопаливна міжконтинентальна балістична ракета. Станом на 2009 рік у США було 450 ракет, на яких встановлено 550 ядерних боєголовок.

Minuteman III перебуває на озброєнні армії Сполучених Штатів з 1970 року. Дальність її польоту становить близько 9,5 тис. кілометрів.

Останні випробування цієї ракети проводили у квітні 2023 року, пуск також був з бази "Ванденберг".

США перекидають до Британії носії ядерних ракет F-35

Сполучені Штати Америки до кінця цього року перекинуть на базу Лейкенхіт у британському Саффолку дві ескадрильї винищувачів п'ятого покоління F-35. Про це повідомляє The Telegraph.

"F-35 будуть базуватися у Великій Британії. Вони розгорнулися і переїдуть наприкінці цього року, якщо не десь у 2024", – повідомило анонімне джерело видання.

При цьому Міністерство оборони відмовилося коментувати, чи були або будуть розміщені американські ядерні боєголовки у Британії.

Зазначається, що реактивні літаки призначені для проведення тактичних ядерних бомбардувань і здатні виконувати місії повітря-повітря та збирати розвідувальні дані. Напередодні в офіційних документах йшлося про те, що ядерна зброя США може повернутися на британську землю.

Новини за темою: ППО, обладнання для розмінування та багато іншого. США виділили Україні новий пакет військової допомоги
Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg
США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі