USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

У Миколаєві затримали російського агента, який коригував удари по місту

Окупанти обіцяли "евакуювати" агента, але СБУ спрацювала на випередження
СБУ затримала агента РФ у Миколаїві
Джерело: СБУ

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного агента РФ, який розвідував позиції та маршрути руху Сил оборони в Миколаївській області, а також коригував удари по місту. Про це повідомляють на сайті СБУ.

"Фігурант намагався виявити можливі місця дислокації зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони ЗСУ на території регіону. Для виконання цього завдання ворожий агент отримав від своїх "кураторів" від російського ГРУ 10 тис. гривень "авансу" на власну банківську картку", – йдеться в дописі.

Інші виплати росіяни обіцяли агенту в міру надання їм нових координат базування та переміщення українських військ.

За даними спецслужби, розвіддані були потрібні агресору для підготовки нових і коригування повторних ударів по області із застосуванням ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу Shahed.

Після виконання всіх ворожих завдань окупанти обіцяли "евакуювати" свого поплічника на лівобережну частину Херсонщини, де проживали його батьки.

Новини за темою: СБУ затримала тіктокера, який "засвітив" роботу ППО під час атаки на Одесу

Утім, співробітники СБУ стали на заваді реалізації цих "планів" – встановили місцезнаходження російського агента та затримали його на спробі передачі розвідінформації загарбникам.

Під час обшуку в затриманого вилучено мобільний телефон, який використовується для комунікації з агресором.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) КК України.

Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, раніше співробітники Служби безпеки України затримали агента ФСБ, якого завербували в Росії та відправили в Україну для проведення розвідувально-підривної діяльності. Саме за його координатами 31 грудня 2022 року агресор завдав ракетного удару по одному із корпусів Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону