USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Миколаєві затримали російського агента, який коригував удари по місту

Окупанти обіцяли "евакуювати" агента, але СБУ спрацювала на випередження
СБУ затримала агента РФ у Миколаїві
Джерело: СБУ

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного агента РФ, який розвідував позиції та маршрути руху Сил оборони в Миколаївській області, а також коригував удари по місту. Про це повідомляють на сайті СБУ.

"Фігурант намагався виявити можливі місця дислокації зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони ЗСУ на території регіону. Для виконання цього завдання ворожий агент отримав від своїх "кураторів" від російського ГРУ 10 тис. гривень "авансу" на власну банківську картку", – йдеться в дописі.

Інші виплати росіяни обіцяли агенту в міру надання їм нових координат базування та переміщення українських військ.

За даними спецслужби, розвіддані були потрібні агресору для підготовки нових і коригування повторних ударів по області із застосуванням ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу Shahed.

Після виконання всіх ворожих завдань окупанти обіцяли "евакуювати" свого поплічника на лівобережну частину Херсонщини, де проживали його батьки.

Новини за темою: СБУ затримала тіктокера, який "засвітив" роботу ППО під час атаки на Одесу

Утім, співробітники СБУ стали на заваді реалізації цих "планів" – встановили місцезнаходження російського агента та затримали його на спробі передачі розвідінформації загарбникам.

Під час обшуку в затриманого вилучено мобільний телефон, який використовується для комунікації з агресором.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) КК України.

Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, раніше співробітники Служби безпеки України затримали агента ФСБ, якого завербували в Росії та відправили в Україну для проведення розвідувально-підривної діяльності. Саме за його координатами 31 грудня 2022 року агресор завдав ракетного удару по одному із корпусів Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров