USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Міненерго про відключення світла: Графіки готові, але блекаути не плануються

В Україні продовжують якісну підготовку до наступного опалювального сезону
Електроенергія
Джерело: відкриті джерела

У Міненерго очікують на важкий опалювальний сезон, проте українські енергетики готові до майбутніх викликів, заявила заступник голови енергетичного відомства Світлана Гринчук в ефірі телемарафону.

Вона зазначила, що попередній опалювальний сезон справді став найскладнішим для України та всієї Європи, але водночас енергосистема і співробітники цієї сфери продемонстрували, що готові боротися навіть із такими викликами.

Також Гринчук додала, що новий опалювальний сезон, вочевидь, не буде легким, незважаючи на те, що з кінця попереднього сезону ведуться роботи з відновлення генерації.

"Усю весну і літо ми провели у важких ремонтних роботах. Водночас ми намагалися скласти графіки ремонтних робіт так, щоб не обмежувати наших споживачів і підійти до наступного опалювального сезону максимально готовими", – сказала вона.

За її словами, наразі не планується вимкнення світла та блекаути, проте залишається великий виклик – повторні атаки Росії на українську енергосистему, до яких, за даними української розвідки, ворог знову готується.

"Ми сподіваємося, що нам вдасться цього року бути більш готовими до атак і швидше відновлюватися, якщо все-таки пошкодження будуть. Ми не плануємо блекаутів і відключень, але операторами систем розподілу підготовлені графіки відключень, якщо раптом атаки росіян і пошкодження будуть такими, що доведеться вводити ці графіки", – наголосила представниця Міненерго.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація щодо застосування в Україні графіків відключень електроенергії з 1 жовтня 2023 року.

Проте пізніше Міненерго повідомило, що не планує відключати побутових споживачів від електроенергії під час усього осінньо-зимового періоду.

Також сьогодні Міноборони Британії заявило, що Росія готується завдавати ударів по енергетичній інфраструктурі України. За їхніми даними, Росія, ймовірно, вже поповнила запаси ракет.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму