USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

У Мексиці вбили жінку-мера відразу після обрання нового президента

Глава міста Котиха штату Мічоакан Йоланда Санчес Фігероа поверталася зі своїм охоронцем зі спортзалу додому
Йоланда Санчес Фігероа
Йоланда Санчес Фігероа
Джерело: відкриті джерела

У Мексиці главу міста Котиха застрелили через день після обрання президентом Клаудії Шейнбаум – першої в історії країни жінки на цій посаді. Передвиборні перегони були затьмарені нападами на кандидатів. Про це пише El Financiero.

За словами правоохоронців, глава міста Котиха штату Мічоакан Йоланда Санчес Фігероа поверталася зі своїм охоронцем зі спортзалу додому. Тоді в них вистрілили невідомі люди з білого фургона, що стояв неподалік. Санчес Фігероа та її охоронець пізніше померли у лікарні. За попередньою інформацією, нападник випустив у жінку щонайменше 20 куль.

Раніше Фігероа отримувала погрози від картелю Jalisco Nueva Generación, який діє в західному регіоні Мічоакан. Зокрема, у вересні 2023 року її було викрадено та звільнено лише через три дні. У цьому звинуватили трьох чоловіків. Міністерство громадської безпеки штату проводить розслідування, щоб знайти причетних до вбивства голови міста.

Як пише CNN, насильство проти політиків набуло великих масштабів під час виборів. Злочинні організації вбили десятки політичних кандидатів та претендентів під час передвиборчої кампанії, щоб вплинути на результати голосування.

Рівень убивств у Мексиці є одним із найвищих у світі, і країна залишається небезпечним місцем для жінок: за деякими даними, щодня вбивають близько 10 жінок. Щобільше, понад 100 тисяч людей у ​​країні вважаються зниклими безвісти. За даними аналітичного центру Mexico Evalua, 2022 року близько 95% всіх злочинів у країні залишилися нерозкритими.

Раніше у центральному мексиканському штаті Морелос убили кандидата в Конгрес від правлячої партії "Морена". Напад стався за кілька місяців до загальних виборів у країні.

Читайте також:
Понад 110 українських військових стратили росіяни, – Офіс генпрокурора Понад 110 українських військових стратили росіяни, – Офіс генпрокурора
Казахстанський журналіст-опозиціонер Айдос Садиков помер у лікарні після замаху Казахстанський журналіст-опозиціонер Айдос Садиков помер у лікарні після замаху
Сховала тіло у валізу і залила бетоном: У Кривому Розі мати жорстоко вбила свою доньку і оголосила про її зникнення Сховала тіло у валізу і залила бетоном: У Кривому Розі мати жорстоко вбила свою доньку і оголосила про її зникнення
Депутат Сумської облради застрелив людину Депутат Сумської облради застрелив людину