USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Києві затримали злочинну групу, яка продавала немовлят за кордон

За дітей злочинці просили від 50 до 70 тисяч євро
Злочинна група в Києві продавала немовлят за кордон_6
Джерело: Нацполіція

У Києві правоохоронці викрили організовану злочинну групу, яка продавала немовлят за кордон. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Як зазначили в правоохоронних органах, двоє власників приватних клінік у Києві та Харкові, залучаючи спільників, підшукували жінок у скрутному матеріальному становищі та пропонували за гроші народити дітей від анонімних донорів під прикриттям сурогатного материнства.

Серед спільників – адвокат, перекладач, менеджер і медперсонал.

"Після виписки з клініки жінка в супроводі кількох фігурантів йшла до РАЦСу, де вказувала іноземця-замовника як батька, тим самим вносячи недостовірні відомості в офіційні документи, і надавала дозвіл на виїзд дитини за кордон. У разі відмови фігуранти залякували та погрожували жінкам", – розповіли в поліції.

Підозрювані за надання своїх послуг підписували контракти з іноземцями, згідно з якими вартість "послуг" становила від 50 до 70 тисяч євро. При цьому породіллям вони обіцяли 12 тисяч євро, однак у більшості випадків виплати не здійснювалися.

"Нам відомо про щонайменше 9 немовлят, яких незаконно вивезли за межі нашої держави. Наразі у співпраці з іноземними колегами ми встановлюємо подальшу долю цих дітей", – сказав очільник поліції Києва Дмитро Шумейко.

Фігурантам загрожує позбавлення волі від 8 до 15 років. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, за час повномасштабного російського вторгнення в Україну тисячі українських дітей були примусово депортовані до Білорусі. 

Також повідомлялося, що близько 700 тис. дітей привезли на територію Росії.

Читайте також:
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот
Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен