USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

У Києві затримали порушника, який запустив салют на Борщагівці (відео)

Чоловікові повідомили про підозру, тепер йому загрожує до п'яти років обмеження волі
салют

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який запустив салют у Святошинському районі. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції Києва.

Як розповіли в правоохоронних органах, їм надійшла інформація про правопорушника. Також відео з феєрверком було опубліковано в багатьох Telegram-каналах.

Під час відпрацювання інформації поліцейські з'ясували, що салют запускали у дворі будинку на вулиці Олександра Махова. З місця події поліція вилучила використану піротехніку на 36 пострілів.

У результаті з'ясувалося, що правопорушення скоїв раніше судимий за незаконне зберігання наркотиків 28-річний уродженець Київської області. Його затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Як пояснив поліцейським порушник, він приїхав до друга на день народження і в такий спосіб вирішив його привітати.

За цим фактом слідчі порушили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України – хуліганство. Фігуранту загрожує обмеження волі строком до п'яти років.

Заборона на використання піротехніки в Україні

У зв'язку з тим, що в країні діє воєнний стан, а російська армія продовжує масовані обстріли українських міст, використання піротехнічних засобів в Україні заборонено.

Піротехніка є засобами, які створюють шумові та звукові ефекти. До них належать хлопавки, феєрверки, бенгальські вогні, петарди, салюти і так звані свічки-феєрверки.

Читайте також:
Замість будувати метро на Виноградар, поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн грн Замість будувати метро на Виноградар, поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн грн
РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
Про війну, поліцію на фронті та мобілізацію. Розмова із заступником командира бригади Про війну, поліцію на фронті та мобілізацію. Розмова із заступником командира бригади "Рубіж" Андрієм Крищенком