USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

У Києві затримали колаборанта, який допомагав Росії виробляти "зуби дракона", – СБУ

Фігурант постачав росіянам будматеріали, з яких ті виготовляли фортифікаційні споруди
СБУ затримала колаборанта в Києві
Джерело: СБУ

Служба безпеки затримала в Києві колаборанта, який постачав до РФ будматеріали для зведення укріпрайонів у тимчасово окупованих Південних регіонах України. Про це йдеться в повідомленні СБУ.

Фігурантом виявився власник кількох підприємств у Бердянську. Після захоплення міста він почав співпрацювати з окупантами.

За даними слідства, колаборант постачав російські компанії піском, щебенем і цементом. Окупанти своєю чергою виробляли з них "зуби дракона".

Новини за темою: Вчительська родина з Херсона допомагала росіянам вивовизити українських дітей, а нині живе в Броварах. Розслідувачі з'ясовували, як колаборанти лишаються непокараними

Сам фігурант, маючи бізнес в окупованій частині Запорізької області, перебрався до Києва, звідки й керував підприємствами. Для цього він залишив повний склад свого топменеджменту та налагодив із ними дистанційний режим комунікації.

"Саме за вказівкою колаборанта його підлеглі в Бердянську перереєстрували підконтрольні місцеві підприємства за російським законодавством. Після цього вони почали регулярно поповнювати бюджет країни-агресора за допомогою сплати до нього "податків", – зазначають у спецслужбі.

Під час обшуку у фігуранта виявлено документи та інші речові докази злочинної діяльності на користь Росії.

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, утвореними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора). Він уже перебуває під вартою.

Нагадаємо, контррозвідка Служби безпеки зірвала спробу РФ завдати вогневого ураження по стратегічних об’єктах "Укрзалізниці" на Чернігівщині.

Читайте також:
Росіяни мають план захопити Харків чи Суми, – Павлюк Росіяни мають план захопити Харків чи Суми, – Павлюк
Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку
Пережив ампутацію на Пережив ампутацію на "Азовсталі" і потрапив у полон до окупантів: Важкий фронтовий шлях офіцера Нацгвардії
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови