USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Києві затримали агентів РФ, які скоригували удар по столиці 21 вересня. Фото, відео

Тоді цілями ворожої атаки були об'єкти життєзабезпечення, зокрема енергогенеруючі підприємства
У Києві затримали агентів РФ - 27 вересня_1
Джерело: СБУ

Кіберфахівці Служби безпеки затримали двох російських агентів, які коригували повітряну атаку РФ на Київ у ніч на 21 вересня. Про це повідомляють на сайті СБУ.

За даними спецслужби, напередодні цієї дати затримані направили росіянам координати для удару по місту. Основними цілями ворожої атаки були столичні об'єкти життєзабезпечення, зокрема енергогенеруючі підприємства.

Наведенням російських ракет на Київ займалися двоє місцевих жителів, які працювали на головне управління генштабу РФ.

"У поле зору військової розвідки Росії вони потрапили через свої антиукраїнські дописи в соцмережах, які поширювалися після початку повномасштабного вторгнення агресора. Потім представник російського ГРУ дистанційно завербував обох чоловіків і поставив їм завдання зі збору розвідданих на території Києва. За вказівкою російської спецслужби агенти відстежували місця базування та переміщення Сил оборони в столичному регіоні", – розповіли в СБУ.

Новини за темою: Російський агент допомагав здійснювати окупантам кібератаки на українські ресурси

Крім того, фігуранти "втемну" використовували своїх знайомих, у яких випитували "потрібну" інформацію під виглядом побутових розмов.

За кожне виконане завдання зловмисники отримували з Росії гроші, які надходили на їхні банківські картки від анонімних "платників".

Під час обшуків за місцями проживання обох фігурантів вилучено мобільні телефони, що використовувалися для фотографування українських об'єктів та листування з агресором. Також знайдено банківські картки, на які російські агенти отримували кошти.

Наразі зрадникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (держзрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув'язнення.

Читайте також:
Фіцо переніс складну операцію після замаху Фіцо переніс складну операцію після замаху
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
Бій Усик – Ф'юрі: За контрактом Ф'юрі має пожертвувати понад мільйон доларів зі свого заробітку Україні на тлі війни Бій Усик – Ф'юрі: За контрактом Ф'юрі має пожертвувати понад мільйон доларів зі свого заробітку Україні на тлі війни
Ірландія скорочує виплати біженцям з України Ірландія скорочує виплати біженцям з України