USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

У Києві військові автівки палила жінка зі своїм 14-річним сином

Зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі
підпал авто військових в Києві_1

Мешканці Чернігівщини на замовлення РФ палили військові авто в Києві

Джерело: Нацполіція

Дві військові автівки у столиці підпалила жінка зі своїм 14-річним сином. Про це інформує пресслужба поліції Києва.

Зловмисницею виявилась мешканка Чернігівщини. Вона разом з сином знайшла "додатковий прибуток" через Telegram-канал та на замовлення російських спецслужб прибула до столиці для виконання завдання.

"Вдень вони відслідковували потрібний транспортний засіб, а вночі за допомогою запалювальної суміші підпалили дві автівки в Шевченківському районі столиці – Mercedes-Benz та Mitsubishi Pajero. Свої дії спільники фільмували на відео як доказ замовникам про виконане завдання", – йдеться в повідомленні.

Жінку затримали правоохоронці, а її неповнолітнього сина помістили до Центру соціальної підтримки та реабілітації дітей на час, допоки обом не оберуть запобіжні заходи.

Джерело: Нацполіція

Фігурантам оголошено про підозру в умисному знищенні майна, вчиненому шляхом підпалу (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України). За скоєння злочину зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Підпал авто ТЦК у Дніпрі

Правоохоронці затримали групу зловмисників, які на замовлення спецслужб РФ готували підпали авто військовослужбовців ТЦК у прифронтовому Дніпрі.

Зловмисниками виявились четверо місцевих жителів, двом з них – 17 років. Росія завербувала їх на початку літа цього року через їхню активність в одному з Телеграм-каналів, де шукали легкого заробітку. За знищення одного автомобіля українського військового рашисти обіцяли молодикам грошову "винагороду" у розмірі 3 тис. доларів.

Підпал авто військових в Одесі

Спецслужби Росії з метою дестабілізації ситуації в Україні заохочували неповнолітніх за гроші палити автомобілі військовослужбовців ЗСУ.

Юнаків, яких Росія втягнула в злочинну діяльність, затримано. За ці злочини загрожує покарання до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Наймолодшого, 13-річного хлопця, передано на поруки батькам. Іншим суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

За аналогічний злочин оперативники затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України ще двох молодиків 17 та 18 років. Їм також повідомлено про підозру та обрані запобіжні заходи.

Читайте також:
Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування
Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed
У Києві все ще фіксується значне погіршення якості повітря. Як діяти, якщо відчули погане самопочуття? У Києві все ще фіксується значне погіршення якості повітря. Як діяти, якщо відчули погане самопочуття?
Росія продовжує скидати авіабомби на своїй території: Найбільше потерпає Бєлгородська область Росія продовжує скидати авіабомби на своїй території: Найбільше потерпає Бєлгородська область