USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

РФ вербувала підлітків, щоб ті палили авто військових в Україні: Наймолодшому – 13 років

Підозрюваним загрожує покарання до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення
Підпал мікроавтобуса Volkswagen військових у Дніпрі
Підпал мікроавтобуса Volkswagen військових у Дніпрі
Джерело: ГУ Нацполіції в Дніпропетровській обл.

Спецслужби Росії з метою дестабілізації ситуації в Україні заохочували неповнолітніх за гроші палити автомобілі військовослужбовців ЗСУ. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

"Працівники спецслужб РФ обіцяють неповнолітнім за підпали щедру грошову винагороду. В Одесі кримінальна поліція викрила двох хлопців, 13 та 16 років, які вчинили підпал двох автомобілів, що належали військовослужбовцям. Підлітків затримали разом з двома приятелями 16 та 18 років при спробі підпалити ще одне авто", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що юнаків, яких Росія втягнула в злочинну діяльність, затримано. За ці злочини загрожує покарання до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Наймолодшого, 13-річного хлопця, передано на поруки батькам. Іншим суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Їм загрожує до 15-ти років позбавлення волі.

За аналогічний злочин оперативники затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України ще двох молодиків, 17 та 18 років. Їм також повідомлено про підозру та обрані запобіжні заходи.

Також підпали автомобілів ЗСУ зафіксовані в Києві та Дніпрі. Проводяться слідчі дії.

Відкрито кримінальні справи за ч. 2 ст. 113 (Диверсія, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

"Закликаємо батьків уважніше ставитися до своїх дітей, а також попередити їх про підступність ворога та встановлену законом відповідальність за вчинення диверсій: до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення", – додали в поліції.

РФ вербує українських підлітків для антисемітизму

Раніше правоохоронці встановили, що російські спецслужби вербували українських підлітків для того, щоб вони розпалювали антисемітизм. За рахунок вербування українських підлітків спецслужби РФ намагалися розпалити антисемітські настрої на Житомирщині, а також у Дніпрі, Львові та Вінниці.

До складу групи входили 13–17-річні учні місцевих шкіл. Для їх дистанційного вербування спецслужби РФ створили молодіжний праворадикальний Телеграм-канал.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом