USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

У Харкові затримали агента ФСБ, який готував теракти

СБУ затримала зловмисника на спробі передачі ворогу розвідувальної інформації
СБУ затримання _1
Джерело: СБУ

Контррозвідка Служби безпеки України у ході масштабної спецоперації у Харкові викрила агента ФСБ Росії, який готував теракти проти українських військових льотчиків та спецпризначенців. Про це повідомляє пресцентр СБУ

"Зловмисник займався підготовкою терактів проти військовослужбовців Сил оборони, які перебувають на території обласного центру. Для цього він стежив за українськими захисниками – намагався встановити місця їхньої тимчасової дислокації та проживання, а також маршрути пересування на власних автомобілях. У "зоні особливої уваги" ворожого агента були військові льотчики, командири спецпідрозділів ЗСУ та співробітники Служби безпеки", – ідеться у повідомленні.

Задокументовані факти прихованої фото- та відеофіксації прилеглої території місць базування українських оборонців та їхніх транспортних засобів.

Контррозвідники СБУ затримали зловмисника на спробі передачі ворогу розвідувальної інформації.

Поблизу одного з будинків, де проживають українські військовослужбовці, був виявлений схрон з вибухівкою, яку планувалося застосувати для вчинення терактів.

Новини за темою: Співробітник "Укрзалізниці" працював на ФСБ і коригував ракетні удари по Києву, – СБУ

За даними слідства, фігурантом є місцевий житель, якого у листопаді минулого року завербував кадровий співробітник оперативної групи ФСБ РФ у Бєлгородській області.

Встановлено, що сприяння у контактах харків’янина з російською спецслужбою надавав його родич, що проживає у Росії.

Крім стеження за українськими захисниками зловмисник виконував ворожі завдання з виявлення замаскованих підприємств оборонно-промислового комплексу України. Координати стратегічних об’єктів потрібні були загарбникам для прицільних ракетних ударів.

Для комунікації із ФСБ РФ агент використовував анонімні месенджери, а передачу розвідданих супроводжував медіафайлами із прив’язкою до місцевості.

На підставі зібраних матеріалів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування.

Читайте також:
Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину
Британія оцінює втрати Росії у війні проти України в 450 тисяч військових Британія оцінює втрати Росії у війні проти України в 450 тисяч військових