USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Бійці "Азову" в Серебрянському лісі вибили окупантів з деяких позицій

Також Сили оборони змусили росіян відступити в районі Кліщіївки на Донеччині
Серебрянський ліс
Серебрянський ліс
Джерело: відкриті джерела

Бійці 12 бригади Національної гвардії України "Азов" вибили російських окупантів з деяких позицій у Серебрянському лісі, що поблизу міста Кремінна Луганській області. Про це повідомив заступник командира 12 бригади Святослав Паламар, інформацію також поширили аналітики DeepState.

За словами Паламара, бійці "Азову" протягом останніх місяців продовжують вибивати росіян з позицій у Серебрянському лісі.

"Сили Оборони вибили орків з їхніх позицій в Серебрянському лісництві. 12 бригада спеціального призначення "Азов" щодня, щогодини упродовж місяців вибиває окупантів", - пояснив боєць.

Водночас аналітики DeepState зазначили, що Сили оборони змусили росіян відступити в районі Кліщіївки на Донеччині. А втім, окупанти змогли просунутися поблизу Калинівки, Новопокровського та Яснобродівки.

Що відомо про Серебрянський ліс?

Серебрянський ліс – ще Кремінський ліс або, як називають його військові, "ліс чудес".

Ліс, переважно сосновий, починається просто від Кремінної на Луганщині і простягається на понад 107 га аж до адмінмежі з Донеччиною.

Росія почала штурмувати цю ділянку за пів року після окупації міста – восени 2022 року. Тоді вже стало очевидно, що бліцкриг із захоплення України зазнав невдачі. І росіяни сконцентрувалися на менш масштабній цілі: виході на адмінкордони Донецької та Луганської областей.

Бойові дії на цій ділянці тривають постійно.

Раніше Серебрянський ліс був заказником місцевого значення в Луганській області. Він розташований майже впритул до Кремінної, на кордоні з Харківською областю.

Що кажуть у Генштабі ЗСУ?

Тим часом у вечірньому зведенні Генштабу повідомили, що на Краматорському напрямку ворог застосував авіацію, здійснивши удари в районах Андріївки, Кліщіївки та Нью-Йорка.

А на Покровському - 29 разів за сьогодні, 15 червня, відбувалися боєзіткнення різної інтенсивності. Наразі тривають дев’ять з них, а саме в районах Новоолександрівки, Євгенівки, Сокола, Новоселівки Першої та Невельського. Авіація ворога застосовувалася в районах Птичого та Новоселівки, до цього, протягом дня, в районах Новогородівки, Олександрополя, Мирного, Желанного, Євгенівки, Новоселівки Першої та Карлівки.

Також на Курахівському напрямку вже десять разів за сьогодні ворог намагався прорвати наші рубежі, три спроби іще тривають в районах Георгіївки та Парасковіївки. За попередньою інформацією, на цьому напрямку окупанти втратили 54 особи, знищено одну ББМ та один склад боєприпасів.

Читайте також:
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав
Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО
Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені