USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

У Болгарії викрили злочинну мережу, учасники якої постачали до Росії товари військового призначення

Злочинна група працювала з початку 2021 року
Болгарія
Джерело: відкриті джерела

Болгарські правоохоронці повідомили про ліквідацію організованої злочинної групи, яка експортувала товари подвійного призначення до Росії. До неї входили 12 осіб, які експортували авіаційні рації, біноклі, балістичні вимірювачі та оптичні приціли. Про це повідомляє видання News.bg.

"Правоохоронці в Болгарії затримали 12 людей, із них п’ятеро іноземців: троє з Російської Федерації та по одному – з Албанії та Білорусі. Звинувачення висунуто п'яти особам", – кажуть у виданні.

Зазначається, що слідчі дії проводилися на території болгарських міст Софія, Варна, Пловдив та Велике Тирново. Угруповання було створено з метою особистого збагачення. Його учасники займалися експортом товарів подвійного призначення до Російської Федерації. 

"Один з організаторів угруповання зареєстрував у Пловдиві торгову компанію, яка закуповувала різні види товарів подвійного призначення на загальну суму 4 млн левів (понад 2 млн доларів, – ред.). Вони зберігалися в житловому будинку, а потім перепаковувалися для експорту з Болгарії через аеропорт Софії до Росії", – розповіла заступниця генерального прокурора Болгарії Марія Павлова.

Голова болгарського Агентства держбезпеки Пламен Тончев додав, що товари призначалися для спецпідрозділів, які воюють проти України.

"Злочинна група працювала з початку 2021 року. Громадяни Росії періодично відвідували Болгарію, оплачували вартість товарів і частину витрат на транспортування", – зазначив Тончев.

Серед іншого радіостанції, біноклі, балістичні лічильники й оптичні приціли призначались для Росгвардії, російської морської піхоти й інших військових формувань.

Автори додають, що під час обшуків було вилучено товари, які готували для вивезення до Росії, а також комп’ютери та бухгалтерську документацію.

Раніше ми повідомляли, що Болгарія закриває кордон для автівок з російськими номерами. До речі, така заборона діяла в країні для вантажівок.

Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
Націоналізація Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"