USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Турецька компанія Onur відремонтує міст Метро в Києві за 2 млрд грн

Реставрація триватиме до 2036 року
Міст метро Київ

Міст Метро у Києві

Джерело: відкриті джерела

"Київавтодор" підписав договір з турецькою компанією Onur на протиаварійний ремонт мосту Метро. Про це йдеться у системі електронних держзакупівель Prozorro.

За умовами договору, до 31 грудня 2036 року будівельна компанія проведе реставрацію з пристосуванням автопроїздів моста Метро через Дніпро.

Міст Метро у Києві

Міст Метро – один із мостів через Дніпро у Києві. Відкритий 5 листопада 1965 року.

Мостом пролягає Святошинсько-Броварська лінія Київського метрополітену. Міст Метро разом з Русанівським мостом сполучають правобережну частину Києва з Русанівкою, Лівобережним масивом, Воскресенкою, Лісовим масивом та зоною відпочинку – Гідропарком.

На правому березі Дніпра міст завершує станція метро "Дніпро". Максимальний проліт між опорами становить 116,97 м. Загальна довжина мосту 682,64 м. Ширина верхнього метроярусу – 9,4 м. На нижніх бокових прогонах є автодорога шириною по 7 метрів в кожен бік і пішохідні тротуари шириною 2,5 метра.

Раніше голова постійної комісії Київради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності Андрій Вітренко заявив, що міст Метро перебуває в аварійному стані щонайменше вже два роки. За його словами, ремонт може вплинути на червону гілку метро, зокрема може бути обмежений рух. Проте очільник "Київського метрополітену" Віктор Брагінський сказав, що, попри важливість ремонту на мосту, на метрополітен це ніяк не вплине.

Наприкінці травня Київавтодор оголосив тендер на протиаварійні роботи на мосту Метро. Вартість робіт оголосили у два мільярди гривень. 

Читайте також:
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
За сприяння у вступі: У Києві на хабарі у дві тисячі доларів затримали проректора приватного вишу За сприяння у вступі: У Києві на хабарі у дві тисячі доларів затримали проректора приватного вишу
У Києві з 23 вересня діятимуть оновлені перепустки для проїзду під час комендантської години У Києві з 23 вересня діятимуть оновлені перепустки для проїзду під час комендантської години
Новий перегінний тунель і під'єднані контактні рейки: Роботи на синій гілці київського метро в процесі завершення Новий перегінний тунель і під'єднані контактні рейки: Роботи на синій гілці київського метро в процесі завершення