USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Ремонт моста Метро у Києві коштуватиме 2 млрд гривень: Оголошено тендер

Тендер заплановано на 12 червня, роботи виконавець має завершити до кінця 2026 року
Міст метро Київ

Міст Метро у Києві

Джерело: відкриті джерела

Київавтодор оголосив тендер на протиаварійні роботи на мосту Метро. Очікується, що вартість робіт складе два мільярди гривень. Про це йдеться на сайті Prozorro.

Тендер заплановано на 12 червня. Роботи виконавець має завершити до кінця 2026 року.

Джерело: Prozorro

Чи загрожує це руху метро?

Раніше голова постійної комісії Київради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності Андрій Вітренко заявив, що міст Метро перебуває в аварійному стані щонайменше вже два роки. За його словами, ремонт може вплинути на червону гілку метро, зокрема може бути обмежений рух. 

Проте очільник "Київського метрополітену" Віктор Брагінський сказав, що, попри важливість ремонту на мосту, на метрополітен це ніяк не вплине.

Де знаходиться міст Метро?

Міст Метро – один із мостів через Дніпро у Києві. Відкритий 5 листопада 1965 року.

Мостом пролягає Святошинсько-Броварська лінія Київського метрополітену. Міст Метро разом з Русанівським мостом сполучають правобережну частину Києва з Русанівкою, Лівобережним масивом, Воскресенкою, Лісовим масивом та зоною відпочинку – Гідропарком.

На правому березі Дніпра міст завершує станція метро "Дніпро".

Максимальний проліт між опорами становить 116,97 м. Загальна довжина мосту 682,64 м. Ширина верхнього метроярусу – 9,4 м. На нижніх бокових прогонах є автодорога шириною по 7 метрів в кожен бік і пішохідні тротуари шириною 2,5 метра.

Читайте також:
Синя гілка метро в столиці запрацює у вересні, – Кличко Синя гілка метро в столиці запрацює у вересні, – Кличко
Знесення садиби Зеленських: Співвласнику будівлі обрали запобіжний захід Знесення садиби Зеленських: Співвласнику будівлі обрали запобіжний захід
Підтоплення синьої гілки метро у Києві: Прокуратура повідомила про підозру двом посадовцям Підтоплення синьої гілки метро у Києві: Прокуратура повідомила про підозру двом посадовцям
Представник власника знесеної садиби Зеленських у Києві заявив про готовність відновити будівлю Представник власника знесеної садиби Зеленських у Києві заявив про готовність відновити будівлю