USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Нова стратегія МОН "Школа офлайн": Що зміниться для українських учнів

Понад 600 тисяч дітей в Україні навчаються дистанційно і ще 390 тисяч перебувають за кордоном
школа
Джерело: відкриті джерела

До кінця цього року завдяки комплексній стратегії Міністерства освіти і науки "Школа офлайн" до очного навчання мають повернутися 300 тисяч школярів. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Telegram.

Він зазначив, що за останні чотири роки українська система освіти зазнавала втрат.

"Через COVID-19 та повномасштабну війну наші діти відстають від однолітків з інших країн на два роки навчання, за дослідженням PISA-2022. Просто зараз необхідно ухвалювати рішення, щоб вийти на новий рівень якості освіти та не втратити покоління", – йдеться у дописі.

Крім того, Федоров повідомив, що понад 600 тисяч дітей в Україні навчаються дистанційно і ще 390 тисяч – за кордоном.

Що відомо про стратегію "Школа офлайн"?

МОН запроваджує комплексну стратегію "Школа офлайн", яка почне діяти вже з 1 вересня, а впровадження буде поступовим.

"Мета "Школи офлайн" – повернути 300 тисяч учнів до безпечного очного навчання. А там, де очне навчання неможливе, – підвищити якість дистанційного", – написав Федоров.

Зазначається, що внутрішньо переміщені діти навчатимуться за місцем перебування очно за наявності безпекових умов. Наприклад, дитина з Бердянська, яка проживає в Чернівцях, вийде в школу офлайн. Так учні будуть занурені в навчання та отримуватимуть більше уваги від учителів.

А для дітей за кордоном приберуть подвійне навантаження. Якщо раніше учні в першій половині дня навчалися в іноземній школі, а після – дистанційно в Україні, то тепер вони вивчатимуть дистанційно лише предмети з українознавчим компонентом, за інші дисципліни бали перезарахують з іноземних шкіл у всіх класах.

Учнів з тимчасово окупованих і прифронтових територій навчатимуть індивідуально, підлаштовуючись під потреби та графік кожної дитини.

Читайте також:
У школах Львова посилюють заходи безпеки через ймовірну загрозу терактів У школах Львова посилюють заходи безпеки через ймовірну загрозу терактів
В Україні створили мобільний застосунок для школярів В Україні створили мобільний застосунок для школярів "Рятівничок"
Гранти для навчання студентів уже доступні в Гранти для навчання студентів уже доступні в "Дії": Як оформити заявку та скільки можна отримати коштів?
Дитина має відчувати себе вільно, – міністр освіти висловився про скасування шкільної форми Дитина має відчувати себе вільно, – міністр освіти висловився про скасування шкільної форми