USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Три рівні захисту. Як взимку захищатимуть критичну інфраструктуру в Україні від ракетних ударів РФ

Енергетики і військові облаштовують захист підстанцій і автотрансформаторів по всій Україні
Енергоносії
Джерело: відкриті джерела

Уряд України та Генеральний штаб ЗСУ ухвалили рішення про захист обʼєктів енергетичної інфраструктури. Усі проєктні рішення узгоджуються з Генштабом та Державною службою надзвичайних ситуацій. Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України заявило про три рівні захисту.

"Перший рівень захисту – спорудження габіонів та біг-бегів. На сьогодні Агентство відновлення захищає 90 обʼєктів у 21 області від уламків дронів та ракет", – сказав голова відомства Мустафа Найєм.

Другий рівень – це захист від дронів та "Шахедів". Бетонні конструкції, що будуються навколо основної мережі "Укренерго", починаючи з березня цього року. Під захистом – 22 підстанції, 63 автотрансформатори у 14 областях.

Третій рівень – захист від ракет. Під захистом – 22 підстанції від прямого влучання найпотужнішими ракетами у 14 областях.

"Тут працюємо спільно з "Укренерго" – вони формують завдання на проєктування та будівництво", – повідомили в пресслужбі.

В агентстві уточнили, що під час проєктування використовуються вихідні дані від Генштабу, настанова для інженерних військ та міжнародні нормативні документи, отримані від спеціалізованих фахівців під час проходження навчання в Британії за нормативами та стандартами Британії та США.

Габіони – це різновид огороджувальних конструкцій, виготовлених із міцної металевої сітки, наповненої камінням. Біг-бег – м'який контейнер, промислова тара, вироблена з гнучкого матеріалу і призначена для перевезення та зберігання різного роду вантажів і матеріалів, що мають сипучу консистенцію, такі як пісок.

Новини за темою: Росія готується до ударів по енергетичних об'єктах України, – ГУР

США анонсували виділення 500 мільйонів доларів на допомогу Україні в енергетичному секторі

Про це заявив під час брифінгу помічник держсекретаря Сполучених Штатів з питань енергетичних ресурсів Джеффрі Паєтт. За його словами, США зосереджені на тому, як підвищити стійкість України цієї зими, і Сполучені Штати вже виділили понад 520 млн доларів на допомогу Україні в енергетичному секторі.

"Ми знаємо, що ще 500 млн доларів очікують на надходження, і ми використовуємо ці ресурси як для задоволення короткострокових потреб – наприклад, придбання нових трансформаторів та генераторних потужностей для відновлення того, що зруйнував (президент РФ) Путін, – так і для дуже тісної співпраці", – сказав Паєтт.

Він додав, що це було важливою частиною його розмови з представниками українського уряду щодо побудови екологічно чистої, стійкої та повністю інтегрованою з Європою енергетичної системи.

Нагадаємо, Росія збільшила свої запаси високоточних ракет швидше, ніж передбачалося в попередніх прогнозах. Про це заявили аналітики ISW. Зазначається, російські війська мають у резерві 870 високоточних оперативно-стратегічних і стратегічних ракет. Раніше 28 серпня речник ГУР МО України повідомляв, що російські війська мали в резерві загалом 585 ракет великої дальності.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням