USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Ситуація в районі Куп’янська складна: Окупанти намагаються прорвати оборону ЗСУ з двох напрямків

У ЗСУ є шанси змінити ситуацію на Харківщині на нашу користь
Окупанти, армія РФ, російські військові

Армія РФ

Джерело: відкриті джерела

Противник продовжує проведення наступальних дій, зосереджуючи основні зусилля на Курахівському, Покровському, Купʼянському, Харківському напрямках. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у Telegram.

Зазначається, що в цілому ситуація залишається складною внаслідок високої інтенсивності бойових дій та широкого використання противником бронетехніки, застосування значної кількості керованих авіаційних бомб.

"Складна ситуація в районі Купʼянська. Противник намагається прорвати оборону наших військ з двох напрямків. Тривають жорсткі бої. Наше завдання зупинити ворога і примусити його перейти до оборони", – йдеться в повідомленні.

Проте уточнюється, що, попри всю складність ситуації, у нас є шанси змінити обстановку на нашу користь. І Сили оборони роблять для цього все можливе.

Новини за темою: Попри ворожі обстріли Куп'янського району, люди повертаються з евакуації засаджувати та обробляти городи

"Хочу відмітити ефективну роботу більшості командирів та штабів. Командири наших підрозділів у повному обсязі володіють обстановкою, вміло застосовують усі види озброєння, особливо ударні дрони всіх типів. А також дякую за стійкість і мужність солдатам, сержантам та молодшим офіцерам", – додав Сирський.

Що кажуть у Генштабі?

Генштаб повідомляє, що росіяни збільшили інтенсивність штурмових дій. Зокрема, сім разів противник атакував позиції наших підрозділів неподалік Синьківки, Степової Новоселівки, Стельмахівки, Чернещини та Дружелюбівки. У напрямку двох останніх населених пунктів бої наразі тривають. Авіаудару КАБом противник завдав у районі села Нове.

Наступ на Харківщину уповільнився

Так кажуть аналітики ISW. Натомість окупанти просунулися поблизу Вовчанська на півночі Харківської області. 

Зазначається, що 4 червня росіяни продовжували наступ на лінії Куп’янськ – Сватове – Кремінна, але підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не було.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом