USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Ситуація на фронті зайшла у глухий кут, – Буданов

Україна чекає на нові поставки та прибуття досконалішої зброї
Кирило Буданов

Кирило Буданов

Джерело: відкриті джерела

Бойові дії в Україні наразі зайшли в глухий кут, оскільки ні Україна, ні Росія не можуть досягти значних успіхів. Про це в інтерв’ю BBC повідомив керівник української військової розвідки Кирило Буданов.

"Ситуація просто зупинилася. Вона не рухається", – заявив він, відповідаючи на запитання журналіста щодо ситуації на фронті.

Після того, як у листопаді українські війська відбили південне місто Херсон, найзапекліші бої розгорнулися навколо Бахмута на сході Донецької області. В інших місцях російські сили, схоже, обіймають оборону, а зима сповільнила темпи наземних операцій України на лінії фронту завдовжки 1000 км.

Буданов сказав, що Росія "зараз повністю зайшла в глухий кут", зазнавши дуже значних втрат, і, на його думку, Кремль вирішив оголосити ще одну мобілізацію призовників. Але, додав він, українським силам, як і раніше, не вистачає ресурсів для просування вперед у багатьох областях.

"Ми не можемо перемогти їх у всіх напрямках комплексно. І вони також. Ми з нетерпінням чекаємо на нові поставки зброї та прибуття досконалішої зброї", - каже керівник розвідки. 

При цьому він заперечив імовірність наступу з боку Білорусі.

"На сьогоднішній день я не бачу жодних ознак підготовки до вторгнення в Київ або в північні райони з боку Білорусі", – уточнив очільник української розвідки.

Новини за темою: США оснастять українські HIMARS системами управління вогнем

Він відкинув діяльність Росії в Білорусі, включаючи переміщення тисяч військових, як спроби змусити Україну відволікти війська з полів битв на півдні та сході на північ.

Нещодавно, за його словами, потяг, завантажений російськими солдатами, зупинився в місці, близькому до білорусько-українського кордону, і повернувся через кілька годин з усіма на борту.

"Вони зробили це відкрито вдень, так що всі це бачили, навіть якщо (ми) цього не хотіли", – зазначив Буданов, додавши, що він не бачить реальної безпосередньої загрози з боку військ у Білорусі. 

Раніше Міністерство оборони Великої Британії повідомляло про те, що частини російської танкової армії перекинуто до Білорусі для проведення навчань.

Читайте також:
Чи справді росіяни планують модернізувати свої безпілотники та замінити ними Чи справді росіяни планують модернізувати свої безпілотники та замінити ними "Орлани"?
Відхід ЗСУ з Вугледара після понад двох років його захисту: Перші подробиці Відхід ЗСУ з Вугледара після понад двох років його захисту: Перші подробиці
Україна застосовує найновіші танки у Курській області, – Forbes Україна застосовує найновіші танки у Курській області, – Forbes
Ізраїль вдарив по центру Бейрута, там є загиблі Ізраїль вдарив по центру Бейрута, там є загиблі