USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Сина російського генерала звільнили з Ради Європи

Втім, Небиваєв у майбутньому працюватиме на інїшій посаді в організаці
Небиваєв
Джерело: Bild

Росіянин Ігор Небиваєв пішов з посади виконавчого секретаря Комітету експертів Ради Європи з оцінки заходів протидії легалізації злочинних доходів і заходів з фінансуванням тероризму (Moneyval) після того, як стало відомо про його родинні зв'язки з генералом Служби зовнішньої розвідки РФ. Відповідні зміни внесені на сайті Ради Європи.

На посаді виконавчого секретаря Moneyval його змінила Лівія Стойка-Бехт, яка раніше керувала відділом юридичної співпраці Ради Європи.

Інформацію про звільнення Небиваєва виданню Bild підтвердив прессекретар Ради Європи. Втім, зазначено, що Небиваєв у майбутньому працюватиме на іншій посаді в організації.

Подробиці скандалу

Bild з'ясувало, що виконавчим директором програми Ради Європи по боротьбі з відмиванням грошей Moneyval є 39-річний росіянин Ігор Небиваєв. А його батько, ймовірно, є генералом Служби зовнішньої розвідки Росії.

Вся справа в тім, що ім’я Ігоря Небиваєва вказане на офіційному сайті Moneyval. Інформації щодо його родинних зв'язків немає. Однак журналістам вдалось знайти його фото з дружиною.

Джерело: Bild

Що стосується батька, то, за даними Bild, 68-річний Володимир Небиваєв служить у Москві і є генералом служби зовнішньої розвідки.

Видання наголошує, що посада виконавчого секретаря комітету експертів по оцінці дій по відмиванню коштів та боротьбі з тероризмом "дає росіянину уявлення про заходи, які країни – члени (ЄС, – ред.) вживають для боротьби з відмиванням коштів Росією, яке повсюдно поширене у Європі".

Також журналістам вдалося з'ясувати, що Небиваєв – випускник Московського університету імені Ломоносова.

Про Moneyval

Moneyval – головний європейський арбітр з питань протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму, який проводить оцінки держав щодо всіх відповідних міжнародних стандартів в правовій, фінансовій та правоохоронній сферах.

Одним з основних завдань комітету Moneyval є здійснення взаємних оцінок його членів у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення на предмет дотримання та ефективної імплементації рекомендацій FATF.

Україна є членом Moneyval з 1997 року.

До речі, Євросоюз включив Росію до списку країн, що не дотримуються належним чином податкових юрисдикцій. Це список країн, що не дотримуються податкових стандартів. Євросоюз створив його у 2017 році для того, щоб боротися з ухилянтами від сплати податків та тими, хто займається відмиванням коштів. До сірого списку потрапляють країни, що запроваджують політику, яка сприяє податковим злочинам.

Читайте також:
ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ
В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт
Європарламент відмовився визнавати Путіна легітимним президентом РФ Європарламент відмовився визнавати Путіна легітимним президентом РФ
Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела