USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Соцмережу Маска Х оштрафували в Австралії майже на 400 тисяч доларів

Причиною називають ненадання відповідей щодо питань незаконного контенту
Ілон Маск
Ілон Маск
Джерело: відкриті джерела

Австралійський регулятор оштрафував соціальну мережу Ілона Маска (колишній Twitter,– ред.) на 386 тисяч доларів за відмову співпрацювати з розслідуванням щодо жорстокого поводження з дітьми. Про це пише Reuters.

Комісія з електронної безпеки оштрафувала соцмережу через те, що там не відповіли на запитання про матеріали жорстокого поводження з дітьми та методи, які вона використовувала для виявлення.

"Єдина причина, щоб не відповісти на важливі запитання щодо незаконного контенту та поведінки на платформах, полягає в тому, що у вас немає відповідей", – розповіла ексдиректор з громадської політики Інман Грант.

Згідно з австралійськими законами, які набули чинності у 2021 році, регулятор може змусити інтернет-компанії надати інформацію про свої методи безпеки в інтернеті, інакше їм загрожує штраф.

Якщо відмовиться платити штраф, регулятор може подати на компанію в суд.

Раніше

Схожа ситуація виникла в Індії. Нещодавно уряд країни звернувся до соціальних мереж X (Twitter), YouTube і Telegram з проханням переконатися, що на їхніх платформах немає матеріалів про сексуальне насильство над дітьми. Про це інформує Reuters.

У повідомленнях, надісланих Міністерством електроніки та інформаційних технологій, акцентують на важливості швидкого та остаточного видалення будь-яких матеріалів сексуального насильства над дітьми в соцмережах.

До речі, соцмережа X більше не показує заголовки статей, які поширюють на платформі, замість цього видно лише головне зображення статті та домен, на який вона посилається. Про це пише The Verge.

Так, видання звернуло увагу на відмінності між новою версією попереднього перегляду посилань в додатку X для iOS і старою версією в інтернеті.

"Ця зміна, хоч і дуже дратує рекламодавців, не стала повною несподіванкою. У серпні журнал Fortune повідомляв, що ця зміна готується, а власник X Ілон Маск підтвердив, що це його ідея, яка "значно покращить естетику", – йдеться у повідомленні.

Новини за темою: Нацрада вирішила навести лад у Telegram
Читайте також:
Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс "Дія. Канали"
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду
Instagram оновлює алгоритм: Перевага буде в оригінального контенту Instagram оновлює алгоритм: Перевага буде в оригінального контенту