USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Складною ситуація на фронті залишатиметься ще місяць, – Буданов

Російські війська будуть намагатися максимально тиснути на фронті напередодні ювілейного 75-го саміту НАТО
Буданов
Кирило Буданов, глава ГУР МО України
Джерело: РБК-Україна

Ситуація на фронті в Україні не перетвориться на Армагеддон, але залишатиметься складною ще щонайменше місяць. Про це в інтерв'ю The Philadelphia Inquirer заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

"Хороша новина полягає в тому, що ніякого Армагеддону не буде. Погана новина полягає в тому, що ситуація досить складна. Вона залишатиметься такою щонайменше місяць і легшою не стане", – сказав керівник ГУР в інтерв'ю виданню.

Як зазначає The Philadelphia Inquirer, очікується, що російські війська будуть намагатися максимально тиснути на фронті напередодні ювілейного 75-го саміту НАТО, а також поки не почали надходити більші партії снарядів та іншої важливої зброї від США.

"Ми зробимо все можливе, щоб завадити їм і мінімізувати російські успіхи", – наголосив Буданов.

Чи зруйнують ATACMS Кримський міст

За словами глави української розвідки, Російська Федерація захопила Кримський півострів для того, щоб перетворити його на величезну військову базу. Це дозволяє контролювати більшу частину південного узбережжя України.

На думку Буданова, якщо росіян на Кримському півострові відрізати від поповнення запасів, це дозволить змусити їх підкоритися. Голова ГУР погодився з думкою колишнього командувача армією Сполучених Штатів Америки в Європі Бена Годжеса, що це стане ключем до того, щоб змусити Путіна захищатися.

"Я абсолютно поділяю думку генерала Годжеса. Тож нам потрібно зробити все, щоб це реалізувати", – сказав він.

Буданов вважає, що ракети великої дальності ATACMS, які США передали в Україну, можуть зрештою зруйнувати Кримський міст. За його словами, ті, хто стверджує, що ATACMS недостатньо потужний, щоб виконувати цю роботу, помиляються.

"Вони повинні читати технічні посібники. Питання тільки в їх кількості, але в принципі ці ракети дозволять нам виконати таку місію", – підкреслив він.

Про ядерну зброю

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов вважає, що окупований Крим може бути відрізаний від поставок зброї з Росії, і окупанти в такому разі не застосують тактичну ядерну зброю.

Керівник ГУР вважає, що окупований Крим може бути відрізаний від поставок зброї з Росії і потрібно "зробити все, щоб це реалізувати".

При цьому Буданов висміяв ідею про те, що Москва застосує тактичну ядерну зброю, якщо контроль над Кримом опиниться під загрозою.

"По-перше, я знаю, що там насправді відбувається. По-друге, я знаю реальні характеристики російської ядерної зброї. Яку користь вона може принести? У нас немає великих концентрацій військ, для яких така ядерна зброя була б доречною. А пробити дірки в наших лініях оборони можна звичайними засобами ведення війни. Крім того, використання ядерної зброї призвело б до великих політичних ризиків для Путіна", – заявив Буданов.

Водночас аналітики ISW вважають, що окупанти посилюють темп своїх наступальних операцій у Донецькій області, знижуючи швидкість атак у північній частині Харківської області.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом