USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Скандал в Міненерго: Як з'явилась історія про нібито підтримку Галущенка у затриманні його заступника-хабарника?

Самі правоохоронці про "сприяння" від міністра мовчать, бо ж ані НАБУ, ані САП про це не пишуть. Про це лише реченням обмовились в СБУ
Олександр Хейло
Олександр Хейло
Джерело: відкриті джерела

Сьогодні мережу сколихнуло повідомлення правоохоронців: "на хабарі затримали заступника міністра енергетики Олександра Хейла". В Службі безпеки України та Міненерго обмовились реченням, що нібито затримання сталось за підтримки міністра Германа Галущенка. Однак ані САП, ані НАБУ, які проводили затримання, про це не говорять. Чому?

Як зазначає Юрій Ніколов з "Наших грошей", затримання заступника міністра Олександра Хейла відбулося насправді не сьогодні (12 серпня). А за кілька днів до цього – у суботу (10 серпня). Тоді ж в міністерстві вперше і дізналися про затримання свого горе-колеги.

"Хейло – це стовідсоткова креатура міністра Галущенка і смотрящего за ним радника Ігоря Миронюка. До вторгнення він крутився на керівних посадах в різних енергокомпаніях – і приватних, і державних. В 2022 році Галущенко покликав його очолити ДП "Укрвугілля". А минулої осені піднявся до "вугільного" заступника міністра, і вже з цієї посади збирав бабулєси за те, чому насправді мав допомагати – рятувати державне майно від окупантів", – говорить Ніколов.

Тож, очевидно, що історія із затриманням Хейла аж ніяк не була вигідна міністру. 

Там, в міністерстві, і, ймовірно, вигадали історію про сприяння Галущенка в цьому викритті.

Звучить масштабно. Але самі правоохоронці про це, ймовірно, не знають. Бо ж ані НАБУ, ані САП про підтримку з боку міністра нічого не знають. Про це лише реченням обмовились в СБУ.

Новини за темою: Корупція, брехня, недбалість та бажання вислужитися: Чому має піти міністр енергетики Галущенко

Що ще цікаво. На початку серпня під стіни Міненерго приїздили шахтарі Львівщини. Вони вимагали виплатити борги по зарплаті. Власне, тоді ж у Міністерстві енергетики гірники зустрілися із вже відомим нам заступником міністра Олександром Хейлом. Однак конкретних відповідей на свої вимоги шахтарі не отримали.

Читайте також:
Ексочільника Дніпропетровської ОВА Резніченка відпустили під заставу в 30 млн грн Ексочільника Дніпропетровської ОВА Резніченка відпустили під заставу в 30 млн грн
У Кропивницькому ДБР викрило голову ВЛК, який продавав У Кропивницькому ДБР викрило голову ВЛК, який продавав "білі квитки"
Мати заступника начальника Полтавського ТЦК купила квартиру майже за 2 млн гривень Мати заступника начальника Полтавського ТЦК купила квартиру майже за 2 млн гривень
Суд призначив заставу главі Антимонопольного комітету Павлу Кириленку Суд призначив заставу главі Антимонопольного комітету Павлу Кириленку